Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:11:51

Рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення вибороли кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

19.08.2015   07:36Агенцiя

18 серпня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся щорічний обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Змагання, що відбулись, присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС підполковника Анатолія Григоренка.

Продемонструвати свою професійну майстерність у важкому, але яскравому і видовищному виді спорту прибули 18 команд вогнеборців.

Під час урочистого відкриття змагань до спортсменів-рятувальників звернулись начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Юрій Бреус, провідний спеціаліст відділу спорту та фізично-масової роботи Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Сергій Анісовець та дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко. Зокрема, у своїх виступах керівництво управління та почесні гості побажали учасникам змагань миру і добробуту, швидких стартів та перемоги найсильнішій і найбільш підготовленій команді рятувальників.

Змагання проходили у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині на 4 поверх учбової башти, підйомі по висувній драбині та бойовому розгортанні.

В підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху учбової башти першість з результатом 16,8 сек. виборов Андрій Хабаров, представник команди Корюківського району. Олександр Ніколайчук та Дмитро Крикнін, спортсмени Аварійно-рятувального загону спецпризначення, продемонстрували результат 15,68 сек., який виявився найкращим в підйомі по висувній драбині.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. В цьому етапі змагань найкращими були рятувальники Семенівщини.

За підсумками обласного Чемпіонату з пожежно-прикладного спорту, звання чемпіонів та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Другими були рятувальники Корюківського району. Минулорічні чемпіони, збірна пожежно-рятувального підрозділу № 1 м. Чернігова, в цьому році посіла почесне третє місце. Переможцям як в особистих, так і  командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.