Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:48

Триває широкомасштабний наступ на викрадачів нафтопродуктів

15.08.2015   09:48

Працівники Прилуцького міськвіддліу УМВС в Чернігівській області затримали мікроавтобус марки «Рено» з 2 тоннами краденої нафти, яку зловмисник викачав з колектора для аварійного скидання нафти біля села Мільки.

Припинення крадіжок сировини з нафтопроводів, які проходять по Чернігівській області, було і залишається пріоритетним завданням органів внутрішніх справ у сфері захисту паливно-енергетичного комплексу країни від злочинних посягань.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Євген Гончаров, в південних районах області, де розташовані нафтогазові родовища, силами чотирьох спільних спеціальних груп з числа оперативників карного розшуку, співробітників патрульної служби та роти міліції особливого призначення були організовані рейди для виявлення незаконних врізок в нафтопровід та затримання зловмисників.

Одночасно були перекриті дві головні автомагістралі Київ – Суми та Прилуки – Ладан, якими, як правило, пересуваються викрадачі нафти.

Крадіжку виявила служба безпеки нафтогазовидобувного управління «Чернігівнафтогаз» поблизу села Мільки Прилуцького району. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Прилуцького міськвідділу.

Експерт-криміналіст за слідами протекторів шин визначив марку автомобіля, в який закачували крадену нафту. В розшук оголосили вантажний бусик «Рено».

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів схожий автомобіль з ознаками перевантаження був виявлений на трасі Київ – Суми на під’їзді до Прилук. На вимогу правоохоронців водій не зупинився, а лише додав швидкості.

В ході переслідування та вмілого маневру машинами оперативникам вдалося спрямувати бусик в саме місто, де його вже змогли заблокувати і зупинити.

За кермом автомобіля перебував непрацюючий житель Прилук 1984 року народження. Як він пояснив слідчим, ідея крадіжки нафтопродуктів прийшла йому в голову спонтанно. Чоловік навідався до свердловини, яка знаходиться на ремонті, і викачав з аварійного колектора 2 тонни нафти за допомогою мотопомпи. Викрадене віз додому з метою подальшої реалізації.

В ході обшуку автомобіля було виявлено 2 ємності з нафтопродуктами по 1000 літрів кожна, мотопомпа з шлангом та рукавички, забруднені рідиною темного кольору. Зазначені речі та автомобіль вилучено. Відібрані зразки маслянистої рідини з ємностей направлені на експертизу, автомобіль поміщено на штрафмайданчик.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні затриманого водія було виявлено та вилучено гранату Ф-1 із запалом, набої калібру 7.62 та два магазини до автомата.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Також вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з і зброєю боєприпасами та вибухівкою), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Водій автомобіля затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання Прилуцького міськвідділу УМВС.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини