Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:25:00

На Чернігівщині міліція затримала голову райдержадміністрації в момент одержання хабара

11.08.2015   19:46

54-річний посадовець вимагав 50 тисяч гривень за зміну цільового призначення земельної ділянки. Керівника РДА затримали в момент одержання частини суми. Відкрито кримінальне провадження.

хабар

хабар

Правоохоронці встановили, що до голови РДА звернувся директор одного з товариств з проханням змінити цільове призначення земельної ділянки загальною площею 0,4 га із земель сільськогосподарського призначення на землі під забудову котеджного містечка.

За свою згоду у вирішенні цього питання і видачу відповідного розпорядження про зміну цільового призначення землі чиновник зажадав отримати 50 тисяч гривень.

Сьогодні, 11 серпня, працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернігівській області при проведення негласних слідчих (розшукових) дій був зафіксований факт вимагання та отримання посадовцем частини згаданої неправомірної вигоди у сумі 45 тисяч гривень. Правопорушника було затримано, гроші вилучено.

Раніше за даним фактом прокуратурою Чернігівської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання про затримання правопорушника в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення йому про підозру. Проводяться інші слідчі дії.

Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.