Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:09:49

За легалізацію злочинних доходів посадять до в’язниці

11.08.2015   15:58Агенцiя

Пріоритетними напрямками роботи в Головному управлінні ДФС у Чернігівській області у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, є боротьба з розкраданням державних коштів та їх легалізацією, заходи щодо виявлення правопорушень при витрачанні коштів підприємствами на державні закупівлі.

Легалізація є злочинною діяльністю по виведенню «брудних» коштів зі  сфери «тіньового» капіталу і введення їх у законний обіг. Для цього використовуються слабкі сторони фінансової системи. Легалізація незаконних доходів загрожує національній безпеці, вітчизняній економіці. Такі кошти нерідко використовуються для фінансування тероризму.  Крім того, це  негативно впливає на міжнародний імідж України.

Як повідомила начальник відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Лариса Сич, у поточному році за матеріалами співробітників їхнього підрозділу обліковано 20 кримінальних правопорушень в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. З них 17 кваліфікуються за предикатними злочинами, 3 – за іншими статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, у квітні відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Слід пам’ятати, що за легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, статтею 209 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини