Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:15:30

Вищий спеціалізований суд вже підтвердив законність 4 рішень щодо спірної землі пасовища поблизу села Новоселівка

05.08.2015   15:42Агенцiя

На сьогодні Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вже 4 рішення за позовами прокуратури в інтересах територіальної громади с. Новоселівка Чернігівського району.

Мова йде про землі єдиного громадського пасовища поблизу цього села, які протягом 2014 року опинились у приватній власності. На захист прав і законних інтересів селян прокуратура Чернігівської області заявила до суду 18 позовів про визнання незаконною передачі таких земельних ділянок у приватну власність. Надалі прокурори, послідовно відстоюючи таку правову позицію, в судах першої та апеляційної інстанцій довели правомірність заявлених позовних вимог.

Тепер більшість рішень за цими позовами не тільки набрали законної сили після того, як апеляційний суд залишив їх без змін, а й реально виконані шляхом скасування державної реєстрації права власності за приватними особами. Таким чином, на сьогодні в розпорядження держави та фактичне користування селян повернуто близько 18 з 20 га цього пасовища.

Разом з тим більшість із тих, кому ця земля виділялася в приватну власність, скористалися своїм правом на подальше оскарження рішень місцевого та апеляційного судів до суду касаційної інстанції.

Першу з таких скарг Вищий спеціалізований суд України розглянув та відхилив у травні, ще три — протягом червня-липня. Загальна площа тих земельних ділянок, щодо яких прийнято ці рішення, майже 5 гектарів.

Розгляд справ цим судом щодо решти земель громадського пасовища триває.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.