Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:58:02

У Ніжині оперативники затримали двох грабіжників, один з яких вже провів за гратами 20 років

04.08.2015   08:43Агенцiя

Працівники Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області поверталися із завдання, коли до них по допомогу звернувся громадянин і повідомив про пограбування.

Оперуповноважений карного розшуку та слідчий міськвідділу побачили на вулиці парубка, який кликав на допомогу. Він розповів правоохоронцям, що приїхав у Ніжин аби купити запчастини до моторолера, але став жертвою двох грабіжників.

Житель Борзнянського району пройшов по ніжинському базару в пошуках необхідних запчастин, але потрібних йому не знайшов. Тоді юнак запитав у перехожого де в Ніжині можна придбати запчастини до моторолера.

Випадковим перехожим виявився раніше судимий ніжинець, у якого одразу ж виник задум пограбувати бідолаху. Для цього він розповів історію, що в його товариша якраз є такі запчастини, а сам зателефонував подільнику та спланував злочин.

Вже удвох зловмисники завели жертву в провулок, де вдарили по голові та почали душити, після чого заволоділи курткою жертви та гаманцем з 700 гривнями. Натомість потерпілий виявився не з лякливих і почав переслідувати грабіжників. Тоді зловмисники спробували сховатися під мостом.

Якраз в цей час поверталися із завдання працівники Ніжинського міськвідділу міліції, які і прийшли на допомогу потерпілому. Міліціонери затримали спочатку одного грабіжника, а згодом й іншого. Зловмисниками виявилися двоє раніше засуджених ніжинців, один з яких провів за ґратами половину свого життя - 20 років.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Речі потерпілого у нападників вилучені та повернуті власнику. Зловмисники затримані в прядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.