Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:54:45

Чернігівці не розуміють для чого кандидати витрачають шалені кошти на концерти

15.07.2015   18:26Агенцiя

Як анонсувалося раніше, активісти Чернігова, розпочали серію опитувань громадян, аби визначити, що думають насправді чернігівці про нинішню виборчу кампанію.

Важливо, що це виключно громадська ініціатива, адже активісти не мають жодного відношення до виборчих штабів кандидатів у народні депутати. Наразі громадські діячі на прес-конференції представили проміжні результати свого проекту.

За словами громадського активіста Вадима Антошина, чернігівці втомилися від виборчої кампанії. Переважна більшість опитаних зазначає, що краще б кандидати витратили кошти на корисні речі для міста, ніж на свої рекламні кампанії.  – Людей сьогодні дратує організація гучних концертів та різних розважальних заходів. Вони не розуміють, для чого на це «викидати» кошти, і порівнюють це з «пиром во время чумы», - пояснив думку жителів нашого міста пан Антошин.

Загалом ініціатори дослідження зазначають, що на думку чернігівців вибори відбудуться чесно та демократично. Про це свідчить мала кількість звернень щодо порушення виборчого законодавства з боку містян. Щодо підкупу виборців, про факти яких часто повідомляють ЗМІ, то, насправді, ситуація діаметрально протилежна.  -  Насправді мізерний відсоток чув про такі факти. Ще менше випадків, коли людям безпосередньо пропонували продати свій голос. Таких фактів одиниці, - зазначив Вадим Антошин. За його словами  люди не хочуть продавати свій голос. Також чернігівці не бачать використання адміністративного ресурсу у цій кампанії та переконані, що більшість кандидатів не чинять тиск на правоохоронні органи.

Підтверджують це і слова заступника прокурора області Дениса Сірика. Він повідомив, що за цей час до прокуратури надійшло 22 звернення громадян щодо порушення виборчого законодавства. Факти будуть перевіреними у найкоротші терміни. Щодо тиску з боку окремих кандидатів, то за словами Сірика, від правоохоронців жодного рапорту не надходило.  

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини