Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:18:44

Покращити місто в три "кліки" реально

04.07.2015   13:25

Голова чернігівської громадської організації «Молодь проти» Максим Богомаз сьогодні, 3 липня, презентував незалежний он-лайн-ресурс «Mapidea» («Карта ідей»).

Мета проекту - створити постійно діючу візуальну он-лайн-карту для ідей щодо поліпшення міста та підвищення якості життя чернігівців.

Розробники ресурсу впевнені: ніхто не знає проблем міста краще, ніж його жителі, які бачать їх постійно. Крім того, всі зміни, які плануються в місті, повинні попередньо обговорюватися з жителями конкретних районів, дворів і територій. Ресурс «Mapidea» - хороша можливість для цього.

ГО «Молодь проти» закликає всіх небайдужих залишати свої ідеї щодо поліпшення Чернігова, активно обговорювати і розвивати їх. Завдяки он-лайн-ресурс «Mapidea» це можна зробити всього в три «кліки». Звичайно, наступна місія проекту «Mapidea» - визначити головні проблеми, які потребують вирішення владою міста або різними організаціями.

Сайт розроблений у вигляді карти міста, на котрій відвідувач зможе знайти потрібну вулицю чи будинок і залишити свою пропозицію чи зауваження. Максим Богомаз пообіцяв, що реагуватимуть на повідомлення оперативно, ідеї чи проблеми висвітлюватимуться на он-лайн-карті, а їх авторів повідомлятимуть про те, на якому етапі вирішення чи впровадження вони знаходяться.

Проект є пробним, і стартує спочатку в Чернігові, а згодом розповсюдиться і в інші міста України. Бета-версія сайту пропрацює до зими, а за цей час запустять «Карту ідей» на постійній основі.

Для реалізації проекту активісти заручилися підтримкою першого заступника чернігівського міського голови Миколи Миргородського, котрий пішов на зустріч і пообіцяв всіляко допомагати.

«Проблем у Чернігові вистачає. Тому я всіляко підтримую тих людей, які долучаються до їх вирішення. Он-лайн-ресурс «Mapidea» - це реальний спосіб наблизити владу до людей, а людей до влади», - зазначив  Микола Миргородський та пообіцяв всіляко сприяти активістам.

Інтернет-ресурс Mapidea.org розпочне свою діяльність 4 липня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини