Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:17:05

Як створити ОСББ: про це і не тільки у новому посібнику для чернігівців

01.07.2015   07:45Агенцiя

У Чернігові презентували посібник, виданий за ініціативи Сергія Березенка, у якому висвітлені всі нюанси щодо створення та функціонування Об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Сьогодні у сфері житлово-комунального господарства міста є багато труднощів. ЖЕКи вже давно не справляються зі своїми прямими обов’язками з обслуговування будинків.

Тому Сергій Березенко та Рада регіонального розвитку Чернігівщини ініціювали проведення серії круглих столів присвячених питанням функціонування ОСББ. Представники міського активу, юристи, голови ОССБ, чиновники та журналісти обговорюють можливості розвитку ОСББ в Чернігові, перспективи таких об’єднань та важливість їх створення. Видання посібника – результат одного з таких зібрань.

- Рекомендації викладені в посібнику дозволять людям розібратися у всіх тонкощах створення нових ОСББ. Тут детально розписано, що і як потрібно робити. Думаю це видання стане в нагоді для багатьох чернігівців, - поділився своїми враженнями про новий посібник заступник голови ОСББ «Бостон» Іван Лисенко.

За словами Максима Конашевича, голови ОСББ «Реконструкція» ідея видати подібний посібник з’явилася ще у 2006 році. Тоді ініціативна група звернула з відповідною пропозицією до міської ради, але там її благополучно проігнорували. – Нещодавно, ми звернулися до Сергія Березенка та Ради регіонального розвитку області з пропозицією видати такий посібник, і ось, він вже лежить перед нами, - пояснив Максим Конашевич.

Відомо, що з 1 липня вступає в силу новий закон, згідно якого держава, місто чи ЖЕКи вже не матимуть права виділяти кошти на ремонт багатоповерхових будинків. Тобто ремонтувати дахи, ліфти, під’їзди люди будуть за свої кошти. На думку експертів, створення ОСББ суттєво полегшує вирішення цих та інших питань.

Посібник описує три основні кроки до ОСББ: перший крок - створення ОСББ, другий – управління майном, третій – інформація стосовно кредитів які видає Європейський банк реконструкції та розвитку на енергоефективність та енергозбереження.

До слова Сергій Березенко у своїй виборчій програмі приділяє багато уваги питанням реформи сфери ЖКГ. На його думку, реформування ЖКГ має здійснюватися за такими напрямками: створення ринку житлово-комунальних послуг, сприяння роботі в цій сфері підприємств різних форм власності, встановлення чітких стандартів якості комунальних послуг, запровадження енергозберігаючих технологій, розвиток сучасних форм самоорганізації громадян, перш за все, - об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Для цього передбачається формування відповідної законодавчої бази.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини