Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:21:32

Прокуратура встановила факт неправомірного виведення майна та діяльності державного підприємства з-під контролю держави

24.06.2015   07:22

Прокуратурою міста Чернігова зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) посадовими особами державного підприємства «Чернігівторф», яке входить до системи державних підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Встановлено, що керівництво державного підприємства, діючи всупереч інтересам держави, у квітні цього року уклало договір про спільну діяльність з приватною фірмою.

Демонструючи виконання умов договору, це товариство з Луганщини завезло на територію «Чернігівторфу» демонтоване шахтне обладнання. Натомість, державне підприємство надало у спільне користування свої основні засоби: будівлі, споруди, торфовидобувну техніку вартістю майже 11 млн грн.

Керувати подальшою спільною діяльністю, згідно угоди, має вже не державне, а саме приватне підприємство. Таким чином, використання великого обсягу державного майна та отримання від цього прибутку, всупереч інтересам держави, виведено з-під її контролю.

Порушуючи вимоги законодавства, державне підприємство уклало договір одноособово, не узгодивши його ні з державним концерном «Укрторф» як своїм головним підприємством, ні з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України — своїм органом управління.

Наразі триває досудове розслідування, результатом якого має бути притягнення винних осіб до відповідальності.

Одночасно з цим прокуратурою вже зараз для запобігання незаконному використанню державного майна подано позов до господарського суду про визнання цього договору недійсним.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини