Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:45:49

Визначено переможців конкурсу "Людина і ліс". ВІДЕО

19.06.2015   08:37Агенцiя

Десятий рік поспіль за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України, Товариства лісівників та за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді і спорту проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Її мета – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до навколишнього середовища, почуття відповідальності за збереження та примноження лісових насаджень. Невід’ємною складовою акції є і творчий конкурс на кращий дитячий малюнок і твір «Людина і ліс». Переможців його чергового етапу вітали на обласній станції юних натуралістів.

Добрі зерна любові до природи, посіяні у дитячих серцях, неодмінно проростуть добрими справами у їх дорослому житті. В цьому переконані ініціатори та організатори Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» і намагаються долучити до участі в ній якомога більше молоді, насамперед учнівської. Цього року, до речі, в рамках акції на Чернігівщині створено 28 га лісових насаджень. А ще її наймолодші учасники залюбки писали і малювали твори, об’єднані спільною темою «Людина і ліс». Тих, хто відзначився в обласному етапі конкурсу, радо приймали на Чернігівській станції юних натуралістів. І, на думку організаторів, саме такий вибір місця вшанування переможців як ніколи вдалий. Андрій Пивовар, начальник обласного управління лісового і мисливського господарства: «Це, мабуть, правильне рішення, бо тут є що дітям подивитися. Є гарна наочна агітація, цікавий живий куточок. Думаю, що після нагородження учням буде цікаво пройтись по території станції».

Та екскурсія – то, як кажуть, на десерт. А поки – найголовніше і найприємніше: привітання і нагородження переможців. Анатолій Заліський, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації: «Якщо діти в ранньому віці причетні до посадки лісу, якщо їм подобається писати і малювати на лісову тематику, це прекрасно. Це виховує любов до природи, робить людину в майбутньому освіченою і вихованою». Людмила Тригубова, директор обласної станції юних натуралістів: «Хай вам буде здоров’я і наснага, ростіть на радість нам. І так прекрасно саджайте ліс, як ви малюєте, як ви пишете».

Цього разу відзначились учні Семенівської ЗОШ, Галайбинської Борзнянського і Пакульської Чернігівського районів, Семенівської гімназії, Липіврізького НВК Ніжинського району. А подарункам, які вони отримали, позаздрить і багато хто з дорослих: сенсорні телефони, мультиварка, електром’ясорубка. Привітали юних природолюбів і вихованці обласної станції юних натуралістів і висловили побажання: спільними зусиллями зробити так, щоб у «Червоній книзі» було якомога більше зелених сторінок.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини