Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:36:59

Інтернет-шахраї пропонували жертвам золото і мобільні телефони

17.06.2015   08:27Агенцiя

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС в Чернігівській області викрили шахраїв, які продавали позолочене срібло за ціною золота, а також торгували неіснуючими мобільними телефонами.

Відділ боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Чернігівській області викрив двох шахраїв, які через Інтернет продавали ювелірні вироби з позолоченого срібла під виглядом золотих. Аби ввести покупця в оману зловмисники впаювали справжні золоті проби.

Зловмисники за допомогою чернігівських ювелірів покривали срібні вироби золотом. Потім ці коштовності продавалися на інтернет-сайтах за заниженими цінами.

Коли передбачалася крупна угода, шахраї відправляли посилку лише після передоплати. В разі більш скромної покупки - відправляли вироби наложеним платежем. На місці клієнт відкривав посилку, бачив золотий виріб з пробою і маркуванням, розплачувався і вважав, що здійснив вигідну покупку. Обман розкривався, коли прикраси потрапляли на очі досвідченому ювеліру чи в ломбард - там покупцеві пояснювали, що він купив позолочене срібло.

Ще однією фішкою шахраїв був продаж дорогих мобільних телефонів із знижками. Намагаючись зекономити, клієнт надсилав гроші і вже чекав на посилку. Але шахраї й не думали пересилати телефон, бо його просто не існувало в природі. Так, троє покупців з Києва, Кіровограда та Черкас втратили майже 20 тисяч гривень.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання шахраїв міліцією виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони, позолочене срібло, яке зловмисники реалізовували через Інтернет, кошти, отримані від злочинної діяльності, блокноти з прізвищами, мобільними телефонами та сумами, якими заволоділи фігуранти.

Зловмисники поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Їм пред'явлена підозра у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки) - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Нині міліція встановлює півсотні потерпілих від злочинної діяльності фігурантів, які видурили у клієнтів півмільйона гривень.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.