Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:04:32

Відбулась прес-конференція щодо підсумків роботи податкової міліції

12.06.2015   07:36Агенцiя

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області відбулась прес-конференція за участі першого заступника начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області Вадима Нечая.

Представникам регіональних засобів масової інформації розповіли про резонансні факти виявлених порушень та пріоритетні напрями діяльності податкової міліції у поточному році.

Вадим Нечай повідомив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань протягом 5 місяців поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 30 кримінальних правопорушень. Із загальної кількості розпочатих проваджень 14 - це тяжкі правопорушення. Загальна сума встановлених збитків склала близько 40 млн.грн.
За результатами проведеного досудового розслідування в поточному році до суду скеровані обвинувальні акти по 6 кримінальних провадженнях.

Триває відпрацювання транзитно-конвертаційних груп. Зокрема, у взаємодії із працівниками Служби безпеки України та прокуратури ліквідовано «конвертаційний центр» із загальним обсягом «проконвертованих» протягом 2014-2015 років коштів у сумі 150 млн. грн.

Значну увагу журналістів викликало питання правомірності відшкодування податку на додану вартість. З цього приводу перший заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області повідомив, що завдяки налагодженій взаємодії між структурними підрозділами фіскальної служби протягом поточного року упереджено 7 спроб незаконного формування бюджетного відшкодування ПДВ. За фактами незаконної заявки до відшкодування ПДВ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення 4-х кримінальних правопорушень.

Неабияку зацікавленість присутніх викликало питання щодо боротьби з розкраданням бюджетних коштів і їх легалізації. Вадим Нечай зазначив, що з початку року зареєстровано 5 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівель. Сума збитків по них склала майже 4 мільйони гривень.

Триває комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовними назвами «Акциз-2015» та «Нафтопродукт-2015». В ході яких обліковано 4 кримінальних правопорушення, вилучено із незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму понад 19 млн.грн. та викрито діяльність підпільного нафтопереробного міні-заводу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.