Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:38:43

Тиждень Європи у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва

19.05.2015   11:01Агенцiя

З 12 по 16 травня в обласному Палаці дітей та юнацтва проходив Тиждень Європи. Учасниками євроклубу «Юніор» Палацу було сплановано ряд заходів, спрямованих на розширення знань гуртківців про європейські країни, їх культуру та традиції, а також про створення та діяльність Ради Європи та інших європейських інституцій.

Так, упродовж тижня в фойє першого поверху діяла виставка малюнків «Україна – це Європа», на якій були представлені роботи гуртківців декоративно – прикладного відділу та переможців обласного конкурсу. Відвідувачі Палацу, діти та батьки із задоволенням переглядали яскраві малюнки.

У бібліотеці була організована тематична виставка «Що ми знаємо про Європу, а Європа про нас», на якій були представлені найновіші видання та публікації з періодичних видань щодо євроінтеграційних процесів в Україні. Читачі мали змогу також познайомитися з цікавими фактами з життя європейців.

Учасниками євроклубу, до якого входять представники 21 загальноосвітнього навчального закладу міста Чернігова, було створено та представлено мультимедійну презентацію країн Європи «Віртуальна мандрівка Європою», в якій детально розглядається географія, культура, мистецтво та традиції країн Європейського Союзу.

У п’ятницю в Палаці пройшов єдиний День інформування «Європа та європейська інтеграція – шляхи дружби та співробітництва», в якому взяли участь представники 18 шкіл міста Чернігова. Це була звітна конференція про діяльність шкільних євроклубів та євроклубу Палацу. Під час обговорення діяльності євро клубів на базі ЗНЗ, як об’єднань за інтересами, діти зробили висновок, що така форма роботи є дуже корисною і цікавою для учнів, бо сприяє набуттю комунікативної компетентності, вмінню працювати з інформацією та ефективно використовувати її, злагоджено діяти у команді та розширювати знання про Європу.

На засідання були запрошені переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць» Вероніка Баглай (гурток «Лідерство – запорука успіху») та Ольга Дорошенко (гурток євроклуб «Юніор»), які презентували свої роботи і спробували переконати ровесників, що участь у подібних конкурсах не тільки підвищує престиж навчального закладу,в якому ти навчаєшся, а й сприяє активності, толерантності молоді, а набуті знання та досвід допоможуть у виборі майбутньої професії.

Завершилась конференція цікавим флешмобом «Україна – це Європа», під час якого діти у фойє другого поверху виклали імпровізовану карту України з прапорів країн ЄС, а потім у небо над Палацом злетіли жовто – блакитні кульки, до яких були прикріплені зірочки, як символ безмежної впевненості, що Україна обов’язково переможе і стане справжнім повноправним членом Європейської Спільноти.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини