Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:58:36

В "Десні" все гаразд?

19.05.2015   10:07Агенцiя

Навколо навчального центру «Десна», що у Козелецькому районі, точаться бої. Словесні. Начебто там майже відсутня бойова підготовка, погане харчування та умови проживання. Нашим журналістам випала можливість побачити все на власні очі та зробити висновки, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил проходять підготовку бійці зі всієї України. Здебільшого це добровольці, які самі зголосилися захищати нашу державу. Після сюжету одного зі центральних телеканалів деснянський гарнізон став об’єктом нарікань.

Більше 900 вихідців з начального центру «Десна» воюють в зоні АТО. Серед них досвідченні бійці усіх спеціальностей. Нам випала можливість побачити навчання танкістів. Троє строковиків продемонстрували свої вміння. Слід зазначити, що вони керують такою машиною лише вдруге в житті. Та й взагалі солдати не жаліються на брак навчань на полігоні.

Багато питань було і щодо харчування наших бійців. Але в їдальні повно народу, всі їдять і ніхто не жаліється. Сьогодні в меню: борщ, гречана каша з м’ясом та узвар. Все в одноразовому посуді, все стерильно. Не знехтували «казеною» їжею і журналісти. Звісно, це не домашня кухня і не ресторан, але в цілому нормальний польовий обід. Все робиться по державних стандартах, все згідно з законом, за словами завідуючої їдальнею Лідії Дробот.

В казармах нічого незвичного ми не побачили: все чисто, прибрано, навіть є телевізор і пухнастий улюбленець. Хлопці кажуть, усього вистачає, тепло, сухо, зі стін штукатурка не падає.

Тож приводів для дискредитації своїх же військових у такий неспокійний час для України не було. Але скільки людей, стільки і думок.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини