Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:28:59

Жіночий образ Дня Європи в Чернігові

19.05.2015   08:22Агенцiя

Сьомий рік поспіль в третю суботу травня Чернігів розквітає кольорами всіх європейських країн, тим самим приєднуючись до загальноукраїнських заходів зі святкування Дня Європи в Україні.

Фестиваль країн Європи, започаткований громадськими організаціями «Жменя» та «Євроклуб», проходить за підтримки міського голови Олександра Соколова у тісній співпраці громадськості та управлінь міської ради: культури, освіти, стратегічного розвитку міста та туризму. Щороку захід збирає шкільні європейські клуби, творчі колективи та просто небайдужих мешканців міста, щоб долучитись до історії, культури та традицій країн Європи.

16 травня у Центральному парку культури та відпочинку, незважаючи на прохолодну погоду, було тепло та затишно від щирих посмішок та гарного настрою.

Традиційно шкільні європейські клуби підготували виставку-презентацію країн Європи за наступними номінаціями:
- творчий виступ (представлення творчого номеру з культурної спадщини країни, яку команда представляє);
- оформлення тематичної експозиції, що розповідає про одну з країн Європи;
- малюнок на папері.

Цього року виставка проходила під гаслом «Жіночий образ Європи», оскільки в цей же день у Центральному парку проходив ярмарок «Що може жінка!» до Міжнародного дня сім’ї, організований Спілкою жінок міста Чернігова та Чернігівською Лігою ділових та професійних жінок.

Під час проведення виставки та ярмарку проводились конкурси, вікторини, майстер-класи для всіх бажаючих, а також творча програма у виконанні аматорських та професійних творчих колективів та виконавців. Протягом дня працювали творчі майстерні від обласного центру ремесел, відбувались покази колекцій одягу від чернігівських професійно-технічних училищ.

Перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський привітав учасників та гостей фестивалю, переглянув виставку шкільних євроклубів та ярмарок й відмітив, що "поєднання експозиції з ярмарком, присвяченим жінці, дало новий творчий поштовх фестивалю, відкривши чарівні та неповторні жіночі образи європейських країн".

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини