Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:33:00

На захисті прав громадян

14.05.2015   16:30Агенцiя

12 червня відбулося чергове засідання Консультативної Ради при прокуратурі Чернігівської області.

Вперше на засідання прибув великий «десант» працівників прокуратури на чолі із новопризначеним прокурором Чернігівської області старшим радником  юстиції  Носенко Віктором Олексійовичем. Він особисто познайомився з кожним із присутніх членів Консультативної Ради і представив своє бачення співпраці із представниками фахової громадськості Чернігівщини.

Питання Чернігівського Майдану, а саме: причетність посадових осіб самоврядування, представників правоохоронних органів, судової  та виконавчої влади  до протиправних дій проти активістів Чернігова – перше питання, на яке дав повну відповідь заступник прокурора області Івашко Сергій Володимирович. Чотири кримінальні впровадження тільки по цьому факту!  Ґрунтовно підготовлена доказова база дає всі шанси дійти до логічної  розв’язки по цьому питанню. Незаконне будівництво на Кордівці, порушення екологічного законодавства, притягнення до відповідальності посадових осіб самоврядування, державної влади, та бізнесу по факту діяльності «Домобудівника», незаконні тіньові оборудки з постачанням вугілля  на Чернігівщину, корупційні складові у діяльності посадових осіб та комерційних структур, зловживання владою, «сімейні» підряди у державних структурах  - це невеликий перелік питань, які піднімались  на засіданні.

Позиція сьогоднішнього керівництва прокуратури Чернігівської області  свідчить про відкритість  та бажання прозорої діяльності даної установи, але в межах дозволених Законом. Хочеться думати, що і інші працівники цієї правоохоронної структури будуть працювати чесно та віддано і не на користь показників і за вказівкою, а формуючи якісну доказову базу на стадії досудового розслідування або представляючи інтереси громадянина або держави у суді.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини