Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:28:17

Три кримінальних провадження щодо посадових осіб, які порушували закон при протидії Євромайдану в Чернігові, вже в суді

13.05.2015   11:30Агенцiя

Про це повідомив прокурор області на засіданні громадської ради.

12 травня відбулось чергове засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області, основною темою обговорення якого стало розслідування злочинів, скоєних в обласному центрі в ході незаконної протидії Революції Гідності.

Участь у засіданні ради взяли прокурор Чернігівської області Віктор Носенко, заступник прокурора області Сергій Івашко та прокурори і слідчі, які безпосередньо здійснюють розслідування і процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях, що привернули увагу громадської ради.

Члени ради, які взяли участь у зібранні, почули докладні відповіді на свої запитання.

Зокрема, прокурор області повідомив присутнім про те, що 7 травня до суду направлений обвинувальний акт вже щодо третьої посадової особи, яка підозрюється в організації незаконної протидії мирним акціям протесту в Чернігові в листопаді 2013 року. Мова йде про посадову особу Чернігівської міської ради.

Віктор Носенко нагадав присутнім, що також у цьому провадженні у вчиненні неправомірних дій з метою перешкоджання мирним акціям протесту обвинувачуються посадова особа керівного складу УМВС України в області (на той час) та посадова особа державної виконавчої служби.

Значний проміжок часу між направленням до суду обвинувального акту щодо першого з цих трьох підозрюваних та двох інших пов’язаний з тривалим ознайомленням останніх з матеріалами досудового розслідування. Врешті-решт за клопотаннями прокуратури суд обмежив їх у термінах ознайомлення з цими матеріалами, що й дало можливість передати провадження для судового розгляду.

За час розслідування проведено кілька десятків індивідуальних і одночасних допитів та багато інших необхідних слідчих дій. До матеріалів досудового розслідування долучено експертні висновки, документи, відео- та фотоматеріали подій.

Також Віктор Носенко повідомив членам громадської ради про те, що зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно ще однієї особи, яка безпосередньо причетна до тих подій і є представником влади. У цьому провадженні вже виконано всі слідчі дії; очікується лише рішення касаційної судової інстанції з питання, яке має суттєве значення по справі.

В Україні вже є прецедент рішення цього суду в аналогічному питанні. Якщо стосовно Чернігова його думка не зміниться, у цьому кримінальному провадженні теж буде повідомлення про підозру і, відповідно, судовий розгляд.

Роблячи підсумок зустрічі, члени Консультативної ради при прокуратурі області та керівництво прокуратури висловили спільний намір і надалі співпрацювати для сприяння дотриманню закону і громадському контролю в цій сфері.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.