Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:19:36

Звернути увагу суспільства, роботодавців, самих працівників на важливість питань охорони праці і техніки безпеки на виробництві

30.04.2015   10:06Агенцiя

У Чернігові під час круглого столу Всесвітній день охорони праці відзначають під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури праці». Основна задача учасників заходу – донести інформацію про необхідність попереджувальних заходів, аби зменшити кількість нещасних випадків і створити безпечні умови праці для робітників підприємств області.

Володимир Нашиванько, начальник обласного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань: «Щорічно зменшується кількість нещасних випадків на виробництві. В порівнянні з 2013 роком в минулому році трапилось на чверть менше нещасних випадків. Це якраз завдяки профілактичній роботі».

Рівень травматизму на підприємствах має тенденцію до зменшення, але статистика кількості нещасних випадків на виробництві невтішна. Для подолання їхніх наслідків витрачаються значні кошти. Крім того, в цьому році робота контролюючих організацій ускладнена забороною проведення перевірок.

Найбільш травмонебезпечними в області, за даними Держгірпромнагляду, є соціально-культурна сфера, торгівля, сільське господарство, машинобудування. Більшість нещасних випадків на виробництві виникає через порушення трудової дисципліни та з особистої необережності персоналу. Найчастіші події, що призводять до нещасних випадків, — зокрема, падіння, транспортні пригоди, вибухи.

Сергій Дорошенко, начальник ТУ Держгірпромнагляду в області: «Відчутний вплив на рівень травматизму в області спричинили наслідки військових дій. Зокрема, у вересні 2014 року загинув внаслідок пострілу з гранатомета в приміщенні автомайстерні учень державного професійного технічного закладу. Наприкінці лютого поточного року внаслідок ураження пострілом протитанкового гранатомета травмовано чотири працівники Ріпкинської ЗОШ, при цьому завідуюча господарством внаслідок одержаних травм загинула».

Фахівці зазначають, що багато профілактики в питанні охорони праці не буває: майже 90% нещасних випадків на виробництві спричинені людським фактором. Спеціалісти прагнуть забезпечити, щоб у випадку виробничого травматизму працівник не залишився один на один з проблемою.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.