Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:17:38

Онук встановив могилу бабусі посеред сусідського городу. ФОТО

24.04.2015   10:46

Онук хоче відібрати землю у господарів На Чернігівщині у селі Горбове між сусідами виникла суперечка через могилу. Як повідомляється у сюжеті ТСН.

Віктор Дейнеко вирішив відновити пам'ять своєї бабусі, яка померла 76 років тому. Задля цього чоловік на чужому городі встановив могилу померлої родички. Журналістам "1+1" він зізнався, що дуже квапився закінчити роботу до посівної, аби не садили картоплю на кістках його бабусі. Подружжя Огієнків, на городі яких і з'явилася могила, бідкається, що це сталося на Вербний тиждень. Відтоді вони втратили спокій. За словами господарів подвір'я, Дейнеко погрожував "закопати їх".

Онук зізнається, що віднині спить спокійніше, бо бабуся уві сні дякує йому. "Як поставив могилу, у мене крила виросли. Сниться щодня радісна. А чому зараз? Бо у мене не було часу", - заявив Дейнеко.

Слід зазначити, що бабусю колись поховали поруч із хатою, додає онук, бо була люта зима, а до цвинтаря не було змоги доїхати. Довгий час орієнтиром її поховання була ялинка, яку чотири роки тому новий господар спиляв. Родині покійної це не сподобалося, тому зараз задоволені, що пам'ять родички відновлено. "Ми не робили там могилки, бо знали, що росте сосна і туди приходили. Тепер поставили хрест, щоб вони знали, що вона у наших серцях", - зізнаються рідні. При цьому, за словами Огієнків, у них є усі документи про приватизацію землі та відповідні рішення сільради.

Однак онук покійної відступати вже за жодних умов не хоче і каже, що могила тут і стоятиме. Ба більше, ще й відсудить землю баби. Для цього він уже рік шукає докази незаконної приватизації. У сільраді стверджують, що це не їхня компетенція вирішувати конфлікт. У суперечці намагалася допомогти і церква.

Священики пропонують перенести останки з городу на цвинтар. Але онук виступає проти. Чоловік пояснює, що не хоче турбувати бабусю через 76 років. Примирити дві родини в найближчу суботу спробує місцева влада та міліція. Як крайній вихід із конфлікту - пропонують залишити могилу на городі і зробити до неї хвіртку та вхід із дороги.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини