Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:34:29

За втручання прокуратури орендна плата за користування більш ніж 1000 га землі приведена у відповідність до вимог законодавства

09.04.2015   10:14

Після внесення прокуратурою Бахмацького району позову до суду в інтересах держави відповідач виконав позовні вимоги, не чекаючи судового рішення. Підприємство-орендар, яке використовує в цьому районі більше 1000 га землі, добровільно зобов’язалося сплачувати за оренду земель на рівні, встановленому законодавством.

7 квітня обласний господарський суд припинив провадження по цій справі у зв’язку з повним виконанням позовних вимог прокурора.

Із квітня минулого року українське законодавство вимагає встановлення для господарюючих суб’єктів орендної плати за землю на рівні, не меншому за 3% від її вартості.

У даному випадку орендна за договором, укладеним 10 років тому, становила  0,28% від вартості землі (близько 20 тис грн на рік). Це в 10 разів менше за її мінімальний розмір, передбачений сучасним законодавством. Вимоги орендодавця про зміну умов договору підприємство ігнорувало.

Після початку розгляду справи в суді суб’єкт господарювання, розуміючи законність заявлених позовних вимог, все-таки уклав з Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області додаткову угоду, в якій зобов’язався сплачувати за оренду землі 4% від її нормативної грошової оцінки, що становить 626 тис грн на рік.


Довідково:

Кошти, що сплачуються за оренду земель запасу сільських рад, пропорційно розподіляються між місцевими бюджетами різних рівнів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини