Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:46:24

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати понад 9 000 000 гривень чернігівським комунальним підприємством

03.04.2015   08:06

Прокуратурою Чернігівської області розпочато кримінальне провадження щодо службових осіб КП «ЖЕК-10» Чернігівської міської ради за фактом розтрати грошових коштів у сумі понад 9 млн грн, що є особливо великим розміром.

Встановлено, що службові особи цього комунального підприємства упродовж 2009-2012 років безпідставно укладали договори з поточного ремонту та технічного обслуговування житлових будинків з приватним підприємством «Техкомсервіс». Це робилося всупереч вимогам рішення виконкому міськради від 15.09.2008 № 251 «Про послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій», згідно якого комунальне підприємство зобов’язане надавати ці послуги самостійно, а також при цілковитій можливості надавати такі послуги власними силами (штат КП «ЖЕК-10» на той час — понад 100 працівників, 8 одиниць техніки).

Згідно інформації ВРЕР УДАІ, станом на 10.02.2012 за ПП «Техкомсервіс» зареєстровано лише один транспортний засіб (легковий автомобіль). Статутний фонд підприємства станом на 07.02.2012 становив 0 грн. Окрім того, засновником ПП «Техкомсервіс» є дружина колишнього начальника КП «ЖЕК-10», яким підписувалися договори.

З огляду на це, у діях службових осіб КП «ЖЕК-10» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.