Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:50:17

Менська міська рада отримала договір на виділення півмільйона євро

30.03.2015   15:33

До Менської міськради надійшов від Європейської Комісії договір, який передбачає виділення близько 500 тисяч євро допомоги на модернізацію вуличного освітлення у Мені з використанням енергоефективних технологій, повідомило «Наше слово».

Наша міська рада єдина у Чернігівській області, яка змогла підготувати проект (що є саме по собі дуже складною роботою) і домогтися його схвалення Європейською Комісією.

– Ще у травні 2013 року мною було підписано Угоду мерів, а у лютому 2014 року на сесії міськради затверджено План дій зі сталого енергетичного розвит­ку до 2020 року, – розповідає міський голова Федір Фесюн. – Усе це дозволило нам взяти участь у конкурсі проектів і у підсумку залучити кошти Євросоюзу на розвиток нашого міста.

За словами Федора Івановича, Єврокомісія виділяє кошти на умовах співфінансування. Тобто, зазначена сума – це близько 80 відсотків усіх запланованих витрат. Решту має профінансувати міська рада. Після успішної реалізації проекту Мена матиме сучасне і економне вуличне освітлення.

– План дій зі сталого енергетичного розвитку передбачає заходи для поступового вирішення найгостріших проблем нашої громади, – каже Федір Фесюн. – Я радію першому успіху, який водночас покладає на нас велику відповідальність не лише перед мешканцями Мени, а й перед нашими європейськими партнерами. Тому ми докладемо всіх зусиль для успішної реалізації цього проекту. Адже це дозволить нам і у майбутньому продовжувати співпрацю з Євросоюзом для вирішення проблем Мени. Вже маємо певні ідеї, які спробуємо втілити в життя за підтримки європейських партнерів.

Уже наступного місяця у Мені має відбутися презентація проекту, яка дасть офіційний старт його виконанню.

До речі, з’явився шанс все ж реалізувати й проект «Парк моєї мрії». Нагадаємо, що ще 2013 року проект з такою назвою був розроблений міськрадою і поданий до Кабінету міністрів. Тоді його підтримали, але через складну політичну й економічну ситуацію кошти на впровадження так і не надійшли.

І ось начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону України Надія Бондарчук повідомила, що цього року буде забезпечено фінансування проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм місцевого самоврядування у 2013 – 2014 роках. Як відомо, серед них і проект нашої міської ради «Парк моєї мрії».
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.