Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:18:28

Інформаційну кампанію за здорове життя міліція Чернігівщини підкріпила наочністю

26.03.2015   07:42Агенцiя

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області спільно з представниками відповідних служб облдержадміністрації та громадськістю провели профілактично-інформаційний рейд торговельними закладами Чернігова.

В процесі рейду було широко розповсюджено наочні засоби, які нагадують про заборону продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За статистикою, від початку року на Чернігівщині виявлено 70 фактів продажу неповнолітнім спиртного та тютюну, відносно правопорушників було складено відповідні адміністративні матеріали.

Цей показник, хоч його і вдалося втримати на рівні минулорічних значень, не може задовольняти правоохоронців. Тож вони спільно з представниками департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і громадськістю організували та провели рейд чернігівськими магазинами. Захід відбувся в рамках Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» та був приурочений щойно розпочатим весняним шкільним канікулам.

У кожному відвіданому торговельному закладі учасники рейду поспілкувалися з власниками та продавцями, дізналися, чи часто трапляються спроби придбати алкоголь або тютюнові вироби з боку неповнолітніх. Як визнають працівники торгівлі, окремі клієнти невдоволено чи навіть агресивно реагують на пропозицію довести свій вік пред’явленням відповідного документа.

Проте, кажуть вони, таким покупцям все одно відмовляють, якщо вони не змогли довести своє 18-річчя. В якості нагадування про вимоги законодавства, а також як додатковий аргумент для покупців у магазинах було розміщено по декілька тематичних наліпок, які, серед іншого, містять номер телефону для повідомлення про виявлене правопорушення.

Прикметно, що працівники магазинів охоче допомагали учасникам рейду в розклеюванні цих наліпок, демонструючи власне розуміння суспільної проблеми і готовність долучити свої сили для її спільного подолання.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.