Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:57:09

Міліція протягом доби затримала серійних грабіжників

20.03.2015   07:43

Співробітники Чернігівського міського відділу спільно з ДАІ вистежили та затримали групу зловмисників, які вдень грабували чернігівців в людних місцях.

Як повідомив начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, перші повідомлення про зухвалих грабіжників, які зривають золоті ланцюжки зі своїх жертв в людних місцях, почали надходити до чергової частини 17 березня.

Грабіжник обирав жертв біля супермаркетів. Потенційний потерпілий мав бути обов'язково з сумками в обох руках, щоб заважало ефективно захищатися. Тоді зловмисник підбігав до жертви, зривав ланцюжок і зникав на чорному автомобілі «Volkswagen T-4» із закритими номерами.

Зі свідчень потерпілих, дві спроби грабіжників виявилися невдалими, бо обрані злочинцями жертви були міцними чоловіками. Натомість третя жертва, тендітна жінка, хоча й відчайдушно опиралася, але протистояти грабіжнику не змогла. Той зірвав з її шиї ланцюжок вартістю в 3,5 тисячі гривень.

Орієнтування на грабіжника та його машину отримали всі пости і наряди, а також оперативні працівники карного розшуку й дільничні інспектори. Під вечір до чергової частини надійшло ще одне повідомлення про пограбування за аналогічним сценарієм. В місті вже діяв план «Спіраль».

Вчора в ночі біля будівельного гіпермаркету співробітники ДАІ зупинили схожий за прикметами автомобіль. В салоні авто знаходилися четверо чоловіків. Викликані на підмогу патрульні та слідчо-оперативна група доставили четвірку до Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ.

В ході подальшої перевірки було встановлено, що двоє чоловіків є грабіжниками, яких розшукують. Обоє раніше судимі за пограбування та зберігання наркотиків, тривалий час вживають наркотики. Двоє інших пасажирів автівки - їхні знайомі, теж наркозалежні. Проведення процедури упізнання підтвердило підозри правоохоронців. Жертви одразу упізнали своїх кривдників та дали свідчення.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Обоє підозрювані згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.