Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:03:35

Відбулось засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області, на якому обговорено проблемні питання

05.03.2015   15:00Агенцiя

4 березня, відбулось засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області. На ньому з членами громадського дорадчого органу зустрівся прокурор області Дмитро Чібісов.

У ході цієї зустрічі ним та іншими учасниками зібрання обговорені актуальні питання щодо роботи правоохоронних органів Чернігівщини. Зокрема, члени громадської ради поставили прокурору ряд питань стосовно якості роботи слідчих підрозділів міліції — на їх думку, ця робота потребує покращення, особливо при розслідуванні складних економічних злочинів.

Вислухавши думку присутніх, прокурор області висловив своє бачення щодо цих проблемних питань. Зокрема, він проінформував членів ради, що на даний час прокуратури області та м. Чернігова працюють у посиленому режимі. Вживається велика кількість заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи правоохоронних органів, на реальне підвищення рівня протидії злочинності. Задля цього концептуально змінюються і підходи прокурорів до здійснення нагляду в розслідуваннях. Метою цього нагляду стає реальний вплив.

Також членами громадської ради було піднято таку болісну для жителів Чернігівщини тему, як розповсюдженість практики «неофіційного» працевлаштування, чим порушуються як інтереси держави, так і трудові права громадян. Прокурор області пообіцяв, що прокуратурою будуть вжиті додаткові заходи на цьому напрямку.

Наприкінці цієї зустрічі Дмитро Чібісов ознайомив присутніх зі своїм баченням переліку найбільш актуальних на сьогодні в області проблемних питань, які потребують прокурорського реагування.

На Чернігівщині активно йде робота по встановленню всіх обставин незаконної протидії мирним зібранням під час Революції Гідності; її має бути проведено повно й об’єктивно, з наданням правової оцінки всім фактам.

Також першочерговими є всі питання, що стосуються обороноздатності держави. Зокрема, повернення незаконно відчужених або приведення в належний стан наявних об’єктів цивільного захисту. По області прокурорами до судів заявлено більше двадцяти таких позовів.

Має бути принципове реагування на факти ухилення від мобілізації. Разом з тим, у деяких випадках їм сприяє неналежна робота відповідальних осіб при проведенні мобілізації. Серед іншого, на виправлення цього становища вже дана вказівка військовому комісаріату привести вид і порядок вручення повісток у відповідність до вимог закону.

До недавніх пір у нашій прикордонній області всерйоз не займалися належним облаштуванням державного кордону. Розташовані впритул до нього землі приватизувалися та надавалися в користування. Зараз державі доведеться виправляти це становище.

У віддалених районах області є села, де взагалі немає українського телевізійного сигналу. Натомість, Росія збільшила потужність своїх передавачів. На це теж буде належне реагування.

У такі періоди, як зараз, зростає значення комунікації. За ініціативою прокуратури сьогодні організовуються більш ефективні способи взаємодії всіх правоохоронних та інших державних органів. Мова йде про видання спільного наказу, яким їх об’єднано в єдине інформаційне поле, визначено чергування та створено умови для обміну оперативною інформацією про події та реагування на них.

Прокурор області запевнив громадську раду у своїй готовності до тіснішої конструктивної співпраці з нею для кращого захисту інтересів держави та всіх жителів області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.