Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:11:51

Громадські аудитори проаналізували державні закупівлі у медичній сфері області за 2014 рік

25.02.2015   11:14Агенцiя

З листопада 2014 року розпочалася реалізація проекту «Підвищення фінансової прозорості та бюджетної підзвітності місцевих управлінь охорони здоров’я», який у Чернігівській області реалізується Чернігівською обласною громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики» та Чернігівською міською молодіжною громадською організацією «Освітній центр «Ініціатива».

Протягом 3 місяців громадські аудитори проводили моніторинг державних закупівель в сфері охорони здоров’я за 2014 рік. Був підготований звіт про державні закупівлі в медичній сфері області.

Було проаналізовано 122 оголошення «Вісника державних закупівель» про результати проведення торгів в сфері охорони здоров’я області за період з 1 січня по 15 грудня 2014 року.
Увага зверталася на співвідношення кількості відмінених закупівель до кількості торгів в результаті яких були укладені договори на постачання товарів, робіт та послуг. Були проаналізовані причини відмін закупівель в сфері охорони здоров’я області та визначені замовники, які найчастіше відміняли торги тощо.

Особлива увага була приділена закупівлям, що здійснювалися за переговорною процедурою, оскільки ця процедура містить найбільше корупційних ризиків, адже замовник отримує можливість укладати договори з одним учасником на власний розсуд.

Висновки виявилися невтішними.

Третина договорів на суму майже 25,5 млн. грн. була укладена в результаті застосування переговорної процедури закупівлі, яка містить найбільше корупційних ризиків. Україна згідно своїх міжнародних зобов’язань має зменшити обсяги держзакупівель, що здійснюються без проведення конкурсних торгів до 10% від загального обсягу закупівель у першій половині 2015 року. Тому, зважаючи на ситуацію з 33% укладених договорів у медичній галузі області за результатами переговорної процедури, ситуація вимагає ретельного вивчення та контролю як громадськістю, так і замовниками закупівель.

47% (58 із 122) оголошених за досліджуваний період торгів в сфері охорони здоров’я області були або відмінені, або визнані такими, що не відбулись.

Найчастіше причиною відміни закупівель є відсутність достатньої кількості учасників, а це 63% від усіх відмінених торгів. Доволі значна кількість торгів – 20% – були відмінені через помилки замовників. Переважно це порушення порядку оприлюднення оголошення про проведення процедури закупівлі, акцепту, оголошення про результати процедури закупівлі. Також серед таких помилок є допущення до участі в торгах менш ніж двох учасників.

Аналітичний звіт про держзакупівлі в медичній сфері Чернігівської області за 2014 рік буде розіслано органам влади та місцевого самоврядування, а також депутатам обласної та Чернігівської міської рад.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини