Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:33:56

На честь Євгена Осипенка встановлено пам'ятну дошку

14.02.2015   18:15

14 лютого на вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав у рамках відзначення Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 встановлено пам’ятну дошку рядовому Євгену Осипенку.

Євген Осипенко загинув при виконанні інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан 24 грудня 1985 року. За мужність і відвагу посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.

У церемонії відкриття пам'ятної дошки взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, рідні загиблого, його бойові побратими, представники педагогічного й учнівського колективів колегіуму, громадськість міста.

Голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Станіслав Віхров у своєму зверненні до учасників заходу наголосив, що обласна організація УСВА робитиме все можливе з метою вшанування пам'яті загиблих в Афганістані побратимів та підтримки їх сімей.

С. Віхров висловив вдячність учням та учителям школи за пам'ять і шану героїв, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, адже їхні життя є прикладом патріотизму для сучасного молодого покоління та надихають бути справжніми патріотами своєї країни і захищати її суверенітет.

У музейній кімнаті учні школи провели літературно-музичний захід на вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дошка на честь Євгена Осипенка встановлена на будівлі школи № 5, в якій він навчався у 1978-1981 роках.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.