Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:59:21

Як свідчить практика, з поданням заяви до суду процес виплат активізовується

12.02.2015   11:11Агенцiя

Конституцією України кожному гарантовано право на працю, та своєчасне отримання винагороди за неї, але досить часто роботодавцями з різних причин дана норма закону не виконується в частині виплат заробітної плати.

Станом на лютий 2015 року заборгованість по заробітній платі м. Чернігова зросла до 13 млн. грн.

Діючим законодавством прокурору надано право в цивільному порядку подавати до суду позови в інтересах соціально незахищених громадян, тобто людей, не спроможних самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальн повноваження через фізичний стан, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність.

Прокуратурою м. Чернігова протягом 2014 року в інтересах соціально незахищених громадян подано 36 заяв до суду про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати на суму 322 тис. грн. Усі вони задоволені.

На сьогоднішній день роботодавцями реально погашено заборгованість на суму 255 тисяч гривень.
У тих випадках, коли підприємство не виконує вимоги судового наказу добровільно, стягненням заборгованості займається виконавча служба. Ці питання знаходяться на контролі прокуратури до здійснення виплат.

У разі звернення до прокуратури із заявою про вжиття заходів представницького характеру необхідно додати копії трудової книжки, паспорту, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, а також довідку з підприємства про суму заборгованості (у разі наявності) та документи, що підтверджують неможливість самостійно звернутися до суду.

Як свідчить практика, з поданням заяви до суду процес виплат активізовується.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини