Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:32:05

Врятуй рибу! Прорубай їй ополонку

24.01.2015   14:09Агенцiя

Від задухи на озерах та річках області гине риба. Нещодавно від лютої смерті рибінспектори Чернігівщини рятували живність в озері Магістратське.

Попри те, що зима здається теплою, водорості під кригою починають перегнивати, забираючи при цьому останній кисень, яким дихають риби.

Співробітники «Чернігівдержрибоохорони» закликають громадян прорубувати ополонки на річках та озерах Чернігівщини і в такий спосіб вберегти живі створіння від вимирання.

На тому ж озері Магістратське, яке розташоване неподалік від Чернігова, під кригою можна побачити безліч дохлої риби. Рибінспектори говорять, що води у цьому році мало, тому, відповідно, недостатньо й кисню під кригою.

Якщо ми хочемо бачити річкову рибу на нашому столі, а не на ілюстраціях у книжках, необхідно допомагати працівникам «Чернігівдержрибоохорони». Насправді прорубати ополонку на озері не так вже і складно.

Не вистачить у рибінспекторів ані транспорту, ані бензину, ані людей, аби розламати лід на всіх озерах та річках нашої області. Лише разом із громадськістю Чернігівщини рибінспекція зможе допомогти рибі перезимувати цю зиму.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини