Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:08:46

Депутат Ріпкинської селищної ради сам собі продовжив термін оренди землі

20.01.2015   14:52Агенцiя

Працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно депутата Ріпкинської селищної ради.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області Валерій Бевзюк, працівниками спецпідрозділу відповідно до ч. 1 ст. 172-7 КУпАП складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно депутата Ріпкинської селищної ради.

Одним з питань, включених до порядку денного пленарного засідання селищної ради 6 скликання, було продовження терміну дії договорів оренди земельних ділянок на території селища, які орендує один з депутатів селищної ради. З цього питання депутати, які були присутні на засіданні, одноголосно проголосували «за» та прийняли рішення про продовження терміну дії оренди. Беручи участь в голосуванні, депутат усвідомлював, що у його депутатській діяльності виникає конфлікт інтересів, який полягає у суперечності між особистими інтересами, а саме — у бажанні отримати собі в оренду земельні ділянки та обов’язками депутата селищної ради.

Таким чином, депутат не вжив заходів щодо не допущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів в його депутатській діяльності та про наявність якого він не повідомив у письмовій формі сесію селищної ради.

Невжиття заходів депутатом селищної ради, щодо повідомлення про конфлікт інтересів призвело до порушень вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», згідно з яким він є суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення у порушення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», чим скоїв адміністративне корупційне правопорушення.

Протокол направлено на розгляд до районного суду.

Керівництво УБОЗ УМВС України в Чернігівській області звертається до жителів області з проханням повідомляти про всі факти вимагання неправомірних вигод та інших корупційних діянь з боку службових і посадових осіб області до чергової частини УБОЗ УМВС України в Чернігівській області за телефоном 662-844 та на особистому прийомі в адміністративній будівлі УБОЗ УМВС за адресою: м. Чернігів, вул. Щорса, 70 у будь-який день.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини