Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:29:36

На Чернігівщині, як і по всій Україні, стартувала соціальна акція "Квартира під охорону"

20.01.2015   08:21Агенцiя

Про її мету журналістам розповів начальник Управління Державної служби охорони при УМВС України в Чернігівській області Ярослав Накопюк.

Яка мета акції та в який період можна скористатись 50 % знижкою?

- З метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам за дорученням Міністерства внутрішніх справ з 15 по 31 січня на території України проходить соціальні акція «Квартира під охорону». За умовами акції, у зазначений період підрозділи ДСО зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг, а точніше — ви сплачуєте вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи з обладнання помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконують за половину їх вартості – повідомив керівник управління. - Перш за все акція має на меті якомога більше помешкань громадян прийняти під охорону і тим самим припинити зростання квартирних крадіжок.

Чи існують способи, щоб самостійно протидіяти квартирним крадіжкам?

- Самостійно громадяни не в змозі захистити помешкання від непроханих гостей, адже досвідчені «домушники» відкриють будь-які замки, справа лише в часі та в їх професійності. Звісно, варто подбати про надійні замки та двері, проте дієвішим способом захисту помешкання житла є охоронна сигналізація. Про кількість майнових злочинів незахищених помешкань говорить сумна статистика крадіжок.

З чим пов’язано збільшення майнових злочинів та яка їх статистика за минулий рік?

- Збільшенню квартирних крадіжок передує багато факторів, перш за все економічний. Люди йдуть на крадіжки, щоб за короткий термін і без особливих зусиль поправити своє матеріальне становище.

За офіційними даними протягом 2014 року на території Чернігівської області зареєстровано 730 крадіжок з помешкань громадян, у тому числі – 238 з квартир. Крадіжок з об’єктів, які перебувають під охороною ДСО не допущено.

На сьогодні єдиним дієвим способом захисту майна громадян є підключення на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони. Коли на пульт централізованого спостереження надходить «тривожний» сигнал, дана інформація одразу ж передається наряду групи затримання і за лічені хвилини міліціонери прибувають на місце події. Більш того, лише міліціонери ДСО мають право в разі необхідності застосовувати зброю та застосовувати відповідні дії для затримання злочинців,- говорить Ярослав Накопюк.- На об’єктах, які перебувають під охороною, встановлюються сучасні засоби сигналізації. Ми постійно працюємо над розширенням наших послуг і пропонуємо клієнтам додаткові технічні заходи охорони, у тому числі кнопки тривожного виклику міліції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини