Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:18:57

Причиною більшості надзвичайних ситуацій є людський фактор

19.01.2015   10:42Агенцiя

Протягом грудня на території області було зареєстровано 178 небезпечних подій, внаслідок яких загинуло 36 осіб та постраждала — 41. Повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

Порівнюючи з цим періодом минулого року, кількість небезпечних подій зменшилася на 8,7%. Із загальної кількості небезпечних подій понад 90% припадає на дорожньо-транспортні пригоди та побутові пожежі.

Зокрема, на шляхах області за звітний період сталося 46 дорожньо-транспортних пригод. У них загинуло 12 осіб, а 40 — отримали травми. Через значний транспортний рух найбільше ДТП зареєстровано в м. Чернігові. Основною причиною аварій залишається порушення правил дорожнього руху.

Недотримання правил пожежної безпеки призвели до загибелі 22 осіб. Загалом, виникало 115 побутових пожеж. Це на дві більше, ніж минулоріч. Здебільшого, червоний півень спалахував у Чернігівському та Козелецькому районах. Ці небезпечні ситуації були спричинені необережним використанням пічного опалення, електричних і газових приладів та неуважністю у поводженні з вогнем.

У грудні мав місце один нещасний випадок. Сталолося це неподалік від станції "Черемушки" Бахмацького району. Там електропотягом № 6455 сполученням "Конотоп-Ніжин" смертельно травмовано одну особу.

На мережах електро- та водопостачання виникло вдвічі менше аварійних ситуацій, ніж у 2013 році, а саме — 8. Проте, через перепад напруги в мережі електропостачання вийшов з ладу глибинний насос на водонапірній вежі. Протягом майже 7 діб без централізованого водопостачання залишалися 2500 осіб та об'єкти інфраструктури.

Не без допомоги людей, в області за місяць тричі загорялася суха трава та торф. До небезпечних подій природного характеру можна віднести й два випадки захворювання диких кабанів на "Африканську чуму свиней".

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини