Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:11:06

Експерти проекту ДІАЛОГ із робочим візитом відвідали Чернігів

17.01.2015   18:27

Експерти Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування 17 січня зустрілися в Чернігівській міській раді з керівниками визначених профільних напрямків, щоб оцінити результативність впровадження проекту ДІАЛОГ як на рівні обласного центру, так і в Україні.

На запитання експертів Ріти Найар-Стоун (США) та Володимира Терницького (Україна) відповідали заступник міського голови – начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров, начальник управління земельних ресурсів міськради Юрій Титаренко та начальник управління культури міськради Юрій Ткач.

Обговорення стосувалося питань фінансових і земельних повноважень, можливостей і власних ресурсів територіальної громади, взаємодії з центральними та іншими органами державної влади різних рівнів.

В. Бистров підкреслив, що міська влада Чернігова надзвичайно зацікавлена в ефективній децентралізації. Він висловив упевненість, що саме завдяки наполегливості Асоціації міст України та спільним діям більшості українських міст і громад ці прагнення знаходять своє відображення у діях Парламенту та Уряду.


Довідка: Мета проекту ДІАЛОГ («Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні»), що втілюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),- прискорення процесу децентралізації в Україні. Проект має створити та розширити сприятливе середовище для проведення реформ системи місцевого самоврядування і забезпечити широку підтримку процесу децентралізації з боку публічних службовців, організацій громадянського суспільства, широкого загалу. На місцевому рівні ДІАЛОГ працює з 600 громадами-членами АМУ.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.