Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:03:29

Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в Новозаводському районі міста Чернігова

16.01.2015   10:22

14 січня відбулося засідання Новозаводської районної міста Чернігова комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів (далі – Комісія).

На початку роботи Комісії начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради Петро Безкишкин, проінформував про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в районі упродовж 2014 року. При цьому, увагу присутніх було звернуто на підприємства, що мали тенденцію до нарощування боргів через невиконання графіків погашення заборгованості. Серед них одне підприємство державної форми власності: ПАТ „Хімтекстильмаш”.

У 2014 році із 25 суб’єктів господарювання району, які мали борги із виплати заробітної плати:
– дванадцять ліквідували заборгованість (ТОВ "Шляхо-будівельне управління №14", ЧМГО "ФК "Легенда", ПП "Будпласт-2", ТОВ "Термінал-Центр", ТОВ "Чернігівагрошляхбуд", КП "Чернігівський обласний магазин наочних посібників та учбового обладнання" Чернігівської обласної ради, ДП "Соціально-побутове управління" ПАТ "Чернігівоблбуд", ТОВ "Енергосервіс", ПП "СРБП "Чернігівліфт", ПАТ "Чернігівський м’ясокомбінат", ТОВ "Чернігів-Автогаз", ДП "РАСО" ВАТ "Чернігівське АТП-17454");
– два виведені із кола спостереження (ЗАТ „Архітектурна майстерня комплексного проектування” та ТОВ „Виробничо-харчовий комбінат „Нивки”);
– одне підприємство: управління виробничо-технічного забезпечення і комплектації ДП „Чернігівнафтогазгеологія” – ліквідовано.

Станом на 1 січня 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати мають чотири економічно активних підприємства району, із загальною сумою 1,6 млн. грн. та 6 підприємств-банкрутів – 5,3 млн. грн. Серед найбільших боржників залишаються підприємства будівельної галузі: ПАТ „Чернгівбуд” та його структурні підрозділи, ПАТ „Будівельна компанія „Домобудівник”, які є банкрутами.

На засіданні виступила представник відділення НСПП Марина Максименко, яка звернула увагу присутніх на те, що в минулому році, за результатами інформацій про наявність чинників дестабілізації, що отримані на засіданнях Новозаводської районної комісії, чотири підприємства віднесено до Бази даних конфліктогенних підприємств області, стан соціально-трудових відносин двох взято на облік з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Підкреслила, що на даний час гостро стоїть питання поліпшення стану соціально-трудових відносин у Чернігівській філії приватного підприємства „Компанія „ІнексУкрПаркет”, де у жовтні 2014 року Національною службою посередництва і примирення зареєстрований колективний трудовий спір. Оскільки погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам філії залежить від ПП „Компанія „ІнексУкрПаркет” м. Києва, запропонувала направити від Комісії відповідне звернення до роботодавця.
З результатами розглянутих на засіданні Комісії питань було ознайомлено працівників відділення НСПП для врахування їх у роботі.
 


Марина Максименко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області – завідувач сектора правового забезпечення

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.