Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:30:14

В Чернігові УБОЗівці викрили рятувальника-хабарника

16.01.2015   10:17

15 січня працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області при отриманні неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч гривень затримали «на гарячому» заступника начальника Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, оперативники спецпідрозділу отримали інформацію, що один з керівників Чернігівського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області займається вимаганням неправомірної вигоди.

До перевірки інформації було залучено відділ боротьби з корупцією спецпідрозділу.

За словами т.в.о. начальника УБОЗ майора міліції Валерія Бевзюка інформація знайшла своє підтвердження, матеріали були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі).

Саме під час отримання від приватного підприємця неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень за незастосування штрафних санкцій по виявлених недоліках у техногенній та пожежній безпеки будівлі, де знаходилося його підприємство, у кабінет чиновника й завітали працівники УБОЗу.

При проведенні обшуку службового кабінету чиновника виявлено та вилучено сам предмет неправомірної вигоди - грошові кошти в сумі 20 тисяч  гривень, у сейфі виявлено та вилучено 100 євро, 42100 гривень, талони на 160 літрів бензину та п'ять робочих блокнотів, у яких знаходилися грошові кошту у сумі 25 тисяч гривень. Чиновник також добровільно видав з сейфу три конверти, у яких знаходилися 15 тисяч гривень. Звідки і яким чином з'явилися ці кошти у чиновника буде з'ясовувати слідство.

Наразі керівник ДСНС затриманий в порядку статті 208 КПК України та поміщений до ІТТ Чернігівського РВ УМВС.

Згідно частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України дане кримінальне правопорушення карається штрафом від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.