Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:53:53

Упродовж доби інспектори ДАІ задокументували двох хабародавців

14.01.2015   13:08Агенцiя

На Чернігівщині порушники правил дорожнього руху намагалися відкупитися, пропонуючи інспекторам ДАІ хабарі.

В результаті їхні дії були задокументовані згідного з чинним законодавством. На стаціонарному посту ДАІ в селі Кіпті Козелецького району наряд дорожньо-патрульної служби міліції, який здійснював нагляд за дорожнім рухом, помітив, як водій автомобіля «Volkswagen», порушив правила дорожнього руху.

Зупинивши автівку, співробітники ДАІ почали складати на порушника адміністративний протокол відповідно до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 35-річний водій, який виявися громадянином Молдови спробував владнати справу «по-старому» «по доброму» простягнув інспектору 100-гривневу купюру. В результаті, крім адмінпротоколу, водію доведеться відповідати ще й за кримінальним кодексом. За статтею 369 Кримінального кодексу України «давання хабара», передбачена відповідальність від штрафу в п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Аналогічний випадок трапився того ж дня і в селі Радянська Слобода, Чернігівського району, де несли службу інспектори іншого наряду ДАІ. Зупинивши автомобіль «Daewoo» під керуванням 25-річного чернігівця, міліціонери почали складати протокол про скоєння ним правопорушення відповідно до статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував інспектору 50 гривень.


Обидва факти дачі хабара задокументовані, а матеріали передані до чергової частини Управління ДАІ в Чернігівській області.

Тепер, крім протоколів за порушення правил дорожнього руху, на водіїв чекає покарання і згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України «давання хабара» - штраф у п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини