Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:32:37

Вбивця-рецедивіст за кордоном вже не сховається

03.01.2015   13:11

Співробітники Семенівського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Чернігівській області затримали 52-річного місцевого жителя, який скоїв убивство батька своєї співмешканки та намагався сховатися від відповідальності за кордоном.

Про це йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Перший день нового року для cеменівських міліціонерів затьмарився звісткою про вбивство.

Як розповів начальник Семенівського райвідділу УМВС України в Чернігівській області Дмитро Кекух, близько 22:00 до чергової частини надійшло повідомлення від секретаря Карповицької сільської ради, що в своєму помешканні був виявлений мертвим 57-річний місцевий житель. На місце пригоди одразу ж виїхала слідчо-оперативна група та керівництво райвідділу.

Під час огляду місця події та загиблого міліцейський експерт звернув увагу на невеличкий отвір в області грудної клітини. В подальшому було встановлено, що це слід від тоненького ножа. Висновок був однозначний - це вбивство.

В ході опитування мешканців будинку та сусідів встановлено, що загиблим є господар будинку. Підозра у скоєнні злочину відразу впала на співмешканця 24-річної доньки покійного. Цей чоловік — раніше судимий, ніде не працюючий, та ще й любитель оковитої — загадково зник з місця проживання.

Працівники міліції відразу організували перевірки всіх можливих місць його перебування та прочесали село силами райвідділу. Були попереджені прикордонні наряди, адже до кордону з Росією тут всього 4 кілометри, а якщо зловмисник перейде на той бік – притягти його до відповідальності буде дуже проблематично, майже неможливо.

Напружені нічні пошуки, однак, не дали позитивного результату. Їх було вирішено продовжити вранці. На всіх в’їздах-виїздах з села працівники міліції виставили пости, орієнтовані на затримання втікача.

Зранку наступного дня до села прибули додаткові сили з райвідділу і було продовжено подвірний обхід. Зловмисник зрозумів, що в селі йому не сховатися, і непримітною стежиною в чагарниках рушив до кордону. Але на найближчому посту прикордонний наряд, заздалегідь проінформований міліціонерами, зупинив підозрюваного.

Дмитро Кекух уточнив, що цей чолов’яга не вперше потрапляє за грати саме за вбивство. В 90-х він позбавив життя рідного батька, за що відсидів вісім років у місцях позбавлення волі.

Наразі зловмисника затримано згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Семенівським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Передбачене цією статтею покарання — позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Досудове слідство триває.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.