Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:18:45

Законність рішень щодо передачі земель громадського пасовища біля с. Новоселівка перевіряється апеляційним судом

30.12.2014   09:59

Законність рішень щодо передачі земель громадського пасовища біля с. Новоселівка наразі перевіряється апеляційним судом.

Як вже повідомлялося раніше, проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області у березні-серпні 2014 року незаконно передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва земельні ділянки загальною площею 15 га на території Улянівської сільської ради Чернігівського району.

Незаконність відведення цих земельних ділянок полягає в тому, що до їх складу увійшли землі, надані у 1991 році територіальній громаді с. Новоселівка в якості громадського пасовища. Окрім того, відведення землі не погоджено з Улянівською сільською радою.

За результатами проведеної перевірки 08.10.2014 р. прокуратурою Чернігівського району заявлено 16 позовів про визнання недійсними наказів Головного управління Держземагентства у області та свідоцтв про право власності на ці земельні ділянки, всі з яких судом першої інстанції розглянуто та задоволено.

На сьогодні у зв’язку з надходженням апеляційних скарг відповідачів триває перегляд вказаних справ апеляційним судом області.

Водночас, адвокатом відповідачів у кометарі, наданому 25.12.2014 журналістам, який у подальшому був оприлюднений у ЗМІ, вказано, що земельні ділянки, щодо яких триває судовий спір, вже начебто передані у власність іншим особам.

Така інформація повністю не відповідає дійсності.

Усі земельні ділянки, щодо яких триває судовий спір, перебувають у власності відповідачів. Ще до початку розгляду справ по суті судом першої інстанції на них накладено арешт, у зв’язку з чим будь-які цивільно-правові угоди щодо цих земель до прийняття судом остаточних рішень укласти неможливо. Разом з тим, органи державної влади та місцевого самоврядування не мають права та можливості розпорядитися землями, які вже у приватній власності.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.