Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:23:32

Чергові жертви інтернет-шахраїв

19.12.2014   07:41Агенцiя

Незважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, на гачок шахраїв знову потрапляють довірливі громадяни.

Як правило, зловмисники випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок Вашої картки, не вставляючи її в банкомат.

Інтернет-шахраї моніторять сайти оголошень і телефонують «з метою купити чи продати товар», при цьому розпитують та виявляють неабияку зацікавленість, гарно пояснюють, що готові скинути гроші наперед, наприклад, на картку будь-якого банку і в подальшому будуть очікувати на відправку поштою товару. Все б нічого, але в більшості такі люди діють за одним і тим же сценарієм.

Вчора до Чернігівського міськвідділу міліції звернувся 61-річний житель обласного центру й повідомив, що він перевів кошти в сумі 6570 гривень якійсь особі в рахунок передплати за мобільний телефон, оголошення про продаж якого знайшов на одному із Інтернет-сайтів. Але після цього минуло вже декілька днів, та й до цього часу він не отримав ні телефону, ні грошей назад.

З аналогічною заявою також звернулася до Ніжинського міськрайвідділу внутрішніх справ і 41-річна жителька Ніжина. Вона заявила, що коли купувала пальто через один із Інтернет-сайтів, невідома особа заволоділа її грошима в сумі 3856, які вона переслала як передоплату за товар кілька тижнів тому. А тепер продавець «як у воду впав».

Ці події зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом  до  п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян  або  громадськими  роботами на строк до двохсот  сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або  обмеженням волі на строк до трьох років.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.