Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:06:31

Їхали на досвітки - обікрали магазин. Тепер відпочинуть на лаві підсудних

15.12.2014   12:13

Співробітники Ічнянського райвідділу УМВС України в Чернігівській області спільно з колегами з Носівського РВ УМВС виявили та затримали групу молодиків, які спочатку викрали у пенсіонера автомобіль, потім обікрали магазин і гайнули гуляти до дівчат.

Як розповів начальник Ічнянського райвідділу внутрішніх справ полковник міліції Микола Омельченко, повідомлення про обкрадення магазину в смт. Монастирище надійшло рано вранці 9 грудня від завідувачки торгової точки.

На місце пригоди виїхало керівництво райвідділу та слідчо-оперативна група. Оглядом місця пригоди було виявлено та зафіксовано сліди і речові докази. Біля магазину правоохоронці виявили сліди автомобіля ГАЗ-24. В цей час надійшло повідомлення від 68-річного пенсіонера з райцентру про крадіжку його автомобіля «Волга». Опитавши потерпілого, міліціонери висунули версію про причетність крадіїв автомобіля до крадіжки з магазину.

Шляхом реалізації оперативної інформації було встановлено, що до крадіжок може бути причетна група молодих людей, які збиралися їхати на досвітки в с.Мрин Носівського району. До операції були залучені сили Носівського райвідділу міліції. Спільними зусиллями двох територіальних підрозділів міліції в самому селі Мрин вищезгадані особи були виявлені на обочині дороги у викраденому автомобілі, в якому закінчився бензин.

Після доставки квартету зловмисників до Ічнянського РВ УМВС для дачі пояснень, з'ясувалося, що всі вони - з неблагополучних родин, троє з чотирьох мають умовний термін покарання за раніше скоєні злочини (крадіжки і пограбування), а ідея викрасти у пенсіонера «Волгу» прийшла в голову двом братам з Києва, які приїхали в гості до свого дідуся, а потім вирішили гайнути на досвітки. Всі підозрювані віком від 17 до 20 років і троє з них раніше навчалися в с.Мрин в місцевому навчальному закладі тож вирішили провідати своїх старих знайомих та розважитися з дівчатами. А щоб не їхати з порожніми руками, вирішили по дорозі обікрасти магазин, тим паче, що досвід цього у них вже був. Взяли пиво, м'ясні вироби та солодощі. До речі, з автомашини правоохоронці вилучили рештки викрадених продуктів харчування.

Наразі всі фігуранти затримані, вирішуються питання про обрання їм запобіжного заходу. відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 крадіжка з проникненням у житло чи інше приміщення, що передбачає позбавленням  волі  на  строк  від  трьох  до шести років та ч.2 ст. 289 викрадення автомобіля, що караються позбавленням волі на  строк  від  п'яти  до  десяти років.

 Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру і тепер молодики вже не відбудуться умовними термінами покарання. Їх подальшу долю визначить суд. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини