Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:30:31

У кого буде відключатися світло на Чернігівщині відтепер визначатимуть вже не енергетики

12.12.2014   15:37Агенцiя

ПАТ «Чернігівобленерго» звернулося до Міненерговугілля з проханням переглянути доведені для Чернігівщині обсяги відключення потужності під час застосування ГАВ, оскільки для регіону, де 60% споживачів – це населення, такі обсяги відключень є неприйнятними.

Починаючи з серпня 2014 року енергетики постійно звертаються  і продовжують закликати підприємства добровільно обмежити споживання потужності, через впровадження енергоефективних заходів, передбачення заходів  безпеки виробничих процесів на випадок знеструмлень та переведення, там де можливо,  виробничі процеси на нічний режим роботи аби зменшити навантаження на мережі в піковий період.

Райони та міста області мали подати свої пропозиції щодо заощадження електроенергії та роботи в умовах відключень електропостачання. На даний момент свої пропозиції подало лише місто Чернігів.

Пропозиції та побажання  з районів, озвучені на нараді представників постійних комісій обласної ради прості  - не відключати промисловість, сільське господарство, комунальні підприємства, соціальні об‘єкти. Енергетики в цьому напрямку налаштовані на конструктивну розмову та  мають намір якнайшвидше повністю врегулювати графіки аварійних відключень відповідно до пропозицій райдержадміністрацій,  які безпосередньо і  розставлять пріоритети серед споживачів районів, що можуть бути відключені під час застосування ГАВ, також тут буде зазначений орієнтовний час та тривалість вимкнень.

Постає логічне  запитання: «Хто ж тоді буде  підпадати під дію ГАВ»? У списку пропозицій депутатів обласної ради серед тих, кого не можна відключати про населення мова не йшла. Тобто згадувалося  населення, але в контексті зростання соціальної напруги в області, масового невдоволення  та боязні, що люди прийдуть до влади з вилами. НЕК «Укренерго» починаючи з 8 грудня застосовує ГАВ по Чернігівщині в повному обсязі до 110 МВт. Сьогодні, маємо констатувати факт, що основний тягар по відключенням лягає на плечі  жителів сільської місцевості, зокрема побуту, за рахунок якого забезпечується більш-менш прийнятне енергопостачання котелень та водозаборів Чернігова, об’єктів ЖКГ, Міністерства оборони України, підприємств, які мають екологічну борню,  ключових підприємств харчової промисловості, лікарень (за виключенням господарських будівель та поліклінік ), шкіл, садочків.

Наразі в РДА за участю районів електромереж опрацьовують нові графіки аварійних відключень, які мали оприлюднити в обласній раді вже в  п’ятницю 12 грудня 2014 року.

Хто саме буде відключатися на Чернігівщині відтепер визначатимуть вже не енергетики.

Довідка

Електричні мережі Чернігівської області є невід’ємною частиною Об’єднаної енергосистеми України, а ПАТ «Чернігівобленерго» — суб'єкт господарської діяльності, об'єкти електроенергетики якого підключені до Об'єднаної енергосистеми України.

Згідно ст.14 Закону України «Про електроенергетику», усі оперативні команди і розпорядження державного підприємства, що здійснює централізоване диспетчерське (оперативно-технологічне) управління відповідно до законодавства України, підлягають беззаперечному виконанню всіма суб'єктами господарської діяльності, об'єкти електроенергетики яких підключені до Об'єднаної енергетичної системи України.

ПАТ «Чернігівобленерго», діяльність якого здійснюється в чинному правовому полі України, зобов’язане виконувати і виконує оперативні команди та розпорядження Державного підприємства НЕК «Укренерго» (Центральна електроенергетична система), яке здійснює централізоване оперативно-технологічного управління Об'єднаної енергетичної системи України з метою забезпечення її цілісності та балансу виробництва і споживання електроенергії в Україні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини