Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:43:24

Чернігівський суд вирішить, чи поновлювати Зварича на посаді судді

09.12.2014   16:09

Розгляд позову засудженого судді Ігоря Зварича про поновлення на посаді передали зі Львова до Чернігова. Через шість років після звернення сьогодні, 9 грудня, Львівський окружний адміністративний суд нарешті перейшов до розгляду справи по суті і збору доказів, повідомляє zaxid.net

Розгляд розпочали з клопотання Верховної Ради – передати справу до Києва за місцем знаходження відповідача. Ігор Зварич, нагадаємо, судиться з парламентом, вимагаючи скасування постанови ВРУ про своє звільнення. Він стверджує, що депутати порушили процедуру під час її прийняття.

Це клопотання львівська Феміда відхилила, але тут же задовольнила інше клопотання Верховної Ради – віддати справу на розгляд за місцем відбування покарання позивача.

«Суд ухвалив: клопотання представника Верховної Ради про передачу справи на розгляд іншого адміністративного суду задовольнити», – йдеться в постанові.

Натомість, Зварич вважає, якщо шість років тому справу почав слухати Львівський окружний адміністративний суд, то він має і закінчити її розгляд.

«Справа вже є в судовому розгляді, для чого її перекидати в будь-який інший суд, якщо шляхом відеоконференції я можу давати пояснення по суті розгляду справи, суд мене слухати, задавати питання? Яка законна підстава скеровувати справу в інший суд, який навіть не вказаний у постанові. Що означає за місцем відбування покарання? За декілька днів я можу бути зовсім в іншому слідчому ізоляторі чи колонії, куди тоді будуть скеровувати, який суд тоді буде слухати мою справу? Той, який прийняв то провадження, який відкрив судовий розгляд, тобто її знову направлять у Львівський окружний адміністративний суд. Вимога представника відповідача – абсурдна», – наполягає засуджений.

Його адвокат Дмитро Гудима вже готує апеляцію. Він переконаний, що у такий спосіб просто затягують розгляд ще на кілька років: «У мене викликають особливі підозри намагання відповідача – Верховної Ради України – перенести розгляд справи в інший суд на стадії судового розгляду всупереч вимогам Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого, якщо вже почався судовий розгляд, то питання переносу справи за територіальною підсудністю в інший суд не може бути задоволене».

«Окрім того, як на мене, Верховна Рада заявляє своє клопотання коли, суд активізував роботу зі збору доказів, я почав отримувати відповіді, які в сукупності свідчать, що загалом позиція позивача є правильною, і парламент, справді, голосувала питання про його звільнення всупереч процедурі. Це викликає певні підозри, наскільки представник Верховної Ради і сам відповідач не мають наміру впливати на той суд, куди вони хочуть передати цю справу. Тому що ні перше клопотання про передачу справи до Окружного адміністративного суду міста Києва, ні друге - передати справу в той суд, де зараз знаходиться Ігор Зварич - вони не ґрунтуються взагалі на законі», - наголосив Гудима.

За його словами, позивач має право вирішувати, куди звертатись, тим більше, що він подав позов за місцем своєї реєстрації і проживання на той момент.

Як повідомляв ZAXID.NET, колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич відбуває покарання у Менській колонії на Чернігівщині. Йому дали 10 років позбавлення волі за отримання хабара в особливо великих розмірах.

Сам Зварич стверджує, що поновлюватись на посаді судді наміру не має, натомість, вимагає відшкодувати йому усю заробітну плату на період незаконного, як він вважає звільнення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини