Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:18:31

Ще одного бійця 13 батальйону, звинуваченого у побитті командирів, випустили з СІЗО

03.12.2014   13:35Агенцiя

Ще одного бійця 13 батальйону територіальної оборони Євгена Косовця, якого звинувачують у побитті командирів, випустили з СІЗО під особисте зобов’язання.

Таке рішення сьогодні, 3 грудня, прийняв Апеляційний суд Чернігівської області.

Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на час досудового розслідування бійцю призначив Деснянський районний суд 28 листопада 2014 року.

Зазначимо, що всіх інших підозрюваних у побитті командирів військовослужбовців, зокрема, Олександра Косовця, Олександра Кладкевича та Олексія Артюшенка Апеляційний суд вже випустив з СІЗО.

Під час сьогоднішнього судового засідання, прокурор, який виступає на стороні обвинувачень, зазначив, що проти Євгена Косовця відкрите ще одне кримінальне провадження за статтею 406 ККУ (Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості). Проте цей довід не допоміг обвинуваченню і суд задовольнив апеляційний позов та випустив з-під варти бійця 13 батальйону.

Також, за словами прокурора, один із потерпілих офіцерів все ще знаходиться у шпиталі. Він лікується вже більше 21 дня. Інший потерпілий вже виписаний, проте наразі у відпустці.

Нагадаємо, як повідомляла військова прокуратура, в одній з військових частин група військовослужбовців, призваних з мобілізації, перебуваючи в нетверезому стані і грубо порушуючи військову дисципліну і Статут Збройних сил України, в суперечці з командиром та заступником начальника штабу військової частини застосували до них фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження. Зараз постраждалі офіцери проходять лікування.

За результатами проведення першочергових слідчих дій встановлено, що вказане кримінальне правопорушення скоїли 4 військовослужбовців. Вони затримані за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, їм уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 405 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо начальника, вчинені групою осіб, або із застосуванням зброї, або в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, карається позбавленням волі від 5 до 10 років). За клопотанням військової прокуратури суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Чернігівщина: події і коментарі

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини