Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:33:14

На Чернігівщині продовжується боротьба з африканською чумою свиней

26.11.2014   13:31

Чергове засінання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Костянтина Лубенцова відбулось 26 листопада.

У ході обговорення заслухано пропозиції членів комісії щодо внесення змін в рішення протоколу попереднього засідання.

Так, в. о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко запропонувала нову редакцію порядку регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин в межах природно-заповідного фонду на території Чернігівської області, створену з урахуванням науково-обгрунтованих експертних висновків.

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарста Андрій Пивовар порушив питання про невідкладну роботу з обліку мисливців та працівників лісових господарств області. Також, він запропонував залишити проведення роз’яснювальної роботи щодо нерозповсюдження африканської чуми свиней Державним надзвичайними протиепізотичними комісіями при райдержадміністраціях та міських радах.

На сьогодні, найбільш доцільним заходом боротьби з поширенням АЧС вважається відстеження кількості диких тварин та їх відстріл на майданчиках відгодівлі. Триває робота із вдосконалення порядку захоронення диких тварин та матеріально-технічного забезпечення цього процесу.

За словами Костянтина Лубенцова, у районах, де були зафіксовані спалахи АЧС, домогосподарствам були виплачені компенсації за рахунок коштів обласного бюджету.

– Необхідно робити усе можливе, щоб запобігти виникненню нових спалахів захворювання диких свиней на території Чернігівщини, – наголосив заступник голови. – Також важливим завданням є недопущення поширення АЧС за межі області. Адже це поставить під загрозу всю країну.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини