Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:07:10

Працівники Семенівського райвідділу міліції, ризикуючи собою, врятували двох людей

15.11.2014   10:05

Вранці 12 листопада в чергову частину Семенівського районного відділу міліції надійшов телефонний дзвінок від дільничного інспектора міліції, який обслуговує село Тимоновичі, з проханням екстрено направити допомогу для запобігання особливо тяжкому злочинові.

За словами майора міліції Леоніда Бєліка, з ним щойно зв'язався тимоновицький сільський голова та повідомив про те, що місцева жителька висловлювала тверді наміри вбити свою 13-річну доньку, після чого покінчити з собою.

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, враховуючи надзвичайний характер повідомлення, за моєю командою особовий склад Семенівського райвідділу міліції був негайно піднятий по тривозі. На місце події, крім слідчо-оперативної групи, були направлені ще 4 екіпажі з співробітниками міліції. Дільничний інспектор разом з сільським головою та родичами потенційної самогубці тим часом робили активні спроби самостійного пошуку жінки з дівчинкою-підлітком, які зникли з місця проживання.

Працівники міліції організували прочісування місцевості. За уточненими даними, жінка планувала вбити дочку шляхом повішення, а потім втопитися в місцевій водоймі. Відповідно, особлива увага пошукових груп приділялася огляду занедбаних та нежитлових будівель, колодязів, заростей, з просуванням в бік річки.

В процесі пошуків співробітники міліції помітили дівчинку, схожу за описом, яка, побачивши правоохоронців у формі, кинулася до них назустріч. Вона підтвердила, що дивом уникла смерті, оскільки зуміла переконати матір, що змерзла, і випросила дозвіл піти додому обігрітися. Водночас жінка залишилася на березі річки. Співробітники райвідділу поспішили туди і з крутого берега побачили, як жінка в одязі збирається кинутися у воду.

Першим побачив це начальник сектору карного розшуку старший лейтенант міліції Володимир Єрмоленко. Він спробував відволікти увагу жінки розмовою, як завжди належить вчиняти із самогубцями: не дати реалізувати свій намір. Але жінка, замість зреагувати відповіддю чи бодай повернутися в бік міліціонера, пірнула. Офіцер миттєво прийняв рішення і, не роздягаючись, кинувся в крижану воду. Йому вдалося вхопити жінку за руку і, попри її намагання опиратися, вже не відпускати. На допомогу відразу ж поспішили колеги. Вони швидко утворили ланцюжок. Один простягнув руку Володимирові, другий тримав цього, і так вони зуміли витягти з води і старшого лейтенанта, і врятовану ним потопельницю-невдаху.

Жінку всадовили до службового автомобіля міліції, допомогли перевдягтися у сухе і доставили до Семенівської центральної районної лікарні під нагляд лікарів. Її 13-річну дочку міліціонери передали родичам.

Перевірка обставин, які мало не призвели до трагедії, показала, що в недавньому минулому жінка перенесла дві важкі втрати. П'ять років тому вона поховала чоловіка, а через два роки від онкологічного захворювання померла старша донька, якій виповнився лише 21 рік. Після цього рідні стали помічати відхилення в поведінці жінки, які поступово наростали. Особливо вони посилилися останніми днями, коли жінка неодноразово висловлювала наміри покінчити життя самогубством і, в кінці кінців підсумку, перейшла до активних дій. І лише мужність, самовідданість та високий професіоналізм працівників семенівської районної міліції відвернули непоправне.

Як наголосив т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, за вияв найкращих людських і професійних якостей начальник сектору карного розшуку Семенівського РВ УМВС старший лейтенант міліції Єрмоленко і його колеги, що брали участь у рятувальній операції, найближчим часом дістануть гідні заохочення.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини