Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:33:40

Чернігівська область: ситуація з пожежами на торфовищах контролюється з повітря

13.11.2014   09:43

Чернігівська область: ситуація з пожежами на торфовищах контролюється з повітря 12 листопада в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман та начальник обласного Управління ДСНС України Ігор Федоренко на борту єврокоптера спецавіазаго

12 листопада в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман та начальник обласного Управління ДСНС України Ігор Федоренко на борту єврокоптера спецавіазагону ДСНС України облетіли частину території регіону з метою контролю за ситуацією з пожежами на торфовищах.

Маршрут охопив кілька районів, де є поклади торфу та мають місце випадки його загоряння.
За результатами польоту внесено корективи щодо розташування та передислокації задіяних на ліквідації пожеж сил і засобів рятувальників, лісокористувачів та аграріїв.

В даний час триває гасіння окремих осередків загорянь торфовищ у Козелецькому, Менському, Городнянському та Щорському районах, де спочатку загальна площа горіння складала близько 47 га, а зараз, завдяки безперервній багатоденній роботі вогнеборців, зменшена до 15,4 га. З цим не допущено поширення вогню на населені пункти та лісові масиви. Крім того, вже ліквідовані загоряння на торфовищах поблизу сіл Пушкарі, Лемеші, Косачівка та Лошакова Гута Козелецького району на загальній площі близько 4 га.

Також, під час обльоту виявлено осередки загорянь торфовищ у Ріпкинському районі, куди буде передислоковано сили для пожежогасіння. Проте проблему створює те, що деякі місця горіння знаходяться у важкодоступній для техніки і людей місцевості.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.