Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:32:41

"Стоп наркотик" самотужки ліквідували наркоточку

31.10.2014   09:55Агенцiя

Цього тижня в місті Ніжині зникла ще одна точка по збуту наркотиків. Спритна циганська родина займалась продажем коноплі містянам. “Посприяли” припиненню роботи такої злочинної торгівлі учасники громадської ініціативи “Стоп наркотик”.

Голова цих активістів Владислав Попович, відомий в країні як “ніжинський Робін Гуд”, розповів “УН” та нашим читачам, що власника цієї точки неодноразово попереджали, щоб той припинив торгувати коноплею. Проте, чоловік щоразу обіцяв більше цього не робити, однак слова жодного разу не дотримував.

“Громадська ініціатива “Стоп наркотик” і я, уповноважений від народної ради очолювати акцію в Ніжині, ліквідували разом із “Антикорупційним бюро” наркотичну точку. Найбільшу на сьогодні циганську наркоточку. Міліція до цього не долучалась. Ми, дві організації, самі з цим впорались,” — розповів Владислав.

Перш, ніж втрутитись у “господарську діяльність” наркоторговців, міліції потрібно пройти багато процедур, без яких вони не можуть ніяким чином впливати на злочинців.

“Я відслідковую роботу нового начальника ніжинської міліції. На цей час, я вважаю, це найкращий очільник правоохоронців, який коли-небудь був у Ніжині. Він робить усе від нього залежне, але є юридичні процедури, без яких міліція працювати не може, на жаль, проходження цих усіх процедур займає дуже багато часу. Документування однієї наркоточки триває довго” — говорив “Робін Гуд”.

Владислав не чекав, поки почнуть працювати правоохоронці й вирішив своїми силами припинити збут наркотиків у місті.

Дана точка в поле зору “Стоп наркотик”, за словами Поповича, потрапила вже давненько. Тоді учасники цієї ініціативи наркоторговцю зробили перше попередження, щоб той перестав торгувати. Циган обіцяв, що більше цим ніколи займатись не буде. Проте, збрехав.

“Я прийняв рішення, що не треба терпіти, коли неймовірно великі партії наркотиків викидаються на продаж. Було прийнято рішення. Близько місяця тому ця точка другий раз потрапили в поле зору “Стоп наркотик”. Але не було доказів. Була лише інформація, що ця циганська родина не припинила продавати наркотики. Було зроблено друге попередження. Та ці люди не перестали займатись злочинною торгівлею”, — сказав В. Попович.

Кілька днів тому Владислав із своїми колегами виявили схему, за якою циганська родина розповсюджувала коноплю по місту. Була контрольна закупка на двадцять тисяч гривень. І точка була ліквідована.

“Ми вивезли наркоторговця в ліс і поговорили по-чоловічому. Я готовий взяти на себе відповідальність за те, що члени громадської ініціативи, яку я очолюю вчинили такі дії. За причинені тілесні ушкодження наркоторговцю-цигану я готовий відповідати,” — заявив Владислав.

Міліція, за словами “Робіна Гуда”, ними займалась. Правоохоронці сказали, що цей циган був в оперативній розробці.

“Я впевнений, що після нашої розмови, як це показав досвід діяльності комітету в 9-10-х роках, дана точка ліквідована і продавати наркотичні речовини вже не буде. Є багато прикладів, які це підтверджують”, — запевнив голова громадської ініціативи “Стоп наркотик”.

Багато хто скаже, що потрібно було йти в міліцію, говорив Владислав, але, за його словами, правоохоронна система по відношенню до наркотогровців має цілу низку незрозумілих юридичних процедур оперативної розробки і це займає багато часу.

“Я як батько не можу чекати доки міліція збере докази. І вважаю, що так має чинити кожен батько, і пояснювати кожному торговцю наркотиками, що наших дітей труїти немає чого.

Я доросла людина і усвідомлюю свої вчинки. У мене є діти. І я як батько вчиню злочин, якщо, дізнавшись про наркоточку, яка труїть наших дітей, не зроблю ніяких дій”, — запевнив Попович.

Владислав впевнений, що вчинив правильно. Він говорив, що діяльність його комітету побудована так, що людину спершу не один раз попереджають. І є такі приклади, коли до людей доходить з першого разу.

“Перший раз, після нашого попередження, циган сказав, що все, займатись не буде. Другий раз сказав, що то його дружина продавала коноплю, а він, навіть, про це нічого не знав.

Ми відслідковували ситуацію, і вийшло так, що до нас звернулась наркозалежна людина. Вона сказала, що взяла під реалізацію на двадцять тисяч наркотичної речовини, але комусь роздала безкоштовно і розрахуватись з цим циганом нічим. І цей чоловік ловив його і вимагав гроші”, — розповів Владислав.

Таким чином, удалось дізнатись, що насправді ця точка після другого попередження продовжувала працювати. Тому, “ніжинські Робін Гуди” рішуче взялись за цих злочинців.

Владислав Попович, як голова громадської ініціативи, звернувся до всіх батьків і жителів міста з закликом не бути байдужими до проблеми наркоторгівлі. Також, він попросив повідомляти йому або “Антикорупційному бюро” будь-яку інформацію про збувачів наркотиків і наркоточки в Ніжині.


http://www.uezd.com.ua/page/stop-narkotik-samotuzhki-likviduvali-narkotochku.html

 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини