Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:25:38

Сам себе преміював

30.10.2014   17:07

Працівниками Чернігівського УБОЗу складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно міського голови одного з райцентрів області, який, всупереч рішенню сесії міської ради «Про умови оплати праці міського голови та присвоєння рангу посадової особи» щодо економії фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік, виписав собі премію, що майже вдвічі перевищує його посадовий оклад.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, 29 жовтня працівниками управління боротьби з організованою злочинністю, відповідно до ч. 1 ст. 172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно міського голови одного з райцентрів області.

Цей чоловік будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 4 категорії, 7 рангу, 31 грудня 2013 року підписав розпорядження, згідно якого, за підсумками роботи у грудні 2013 року, отримав премію у розмірі 160% посадового окладу, що спричинило виникнення конфлікту інтересів в його службовій діяльності, про наявність якого він не повідомив у письмовій формі сесію міської ради.

Водночас, згідно рішення сесії міської ради «Про умови оплати праці міського голови та присвоєння рангу посадової особи», виплата щомісячних премій міському голові здійснюється тільки у розмірі 20% посадового окладу в межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік.

Так, при винесенні розпорядження міського голови в грудні 2013 виникла суперечність між особистими інтересами, що полягали у бажанні незаконного отримання коштів у вигляді завищеної премії та можливістю прийняти таке рішення, що суперечить вимогам абз.2 п.6 постанови Кабміну від 9.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» та ч.1 ст. 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що, в результаті, призвело до незаконного нарахування майже 3 000 гривень доплати до заробітної плати.

Таким чином останній порушив вимоги п. 1, 2 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ч.1 ст. 12-1 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», чим скоїв адміністративне корупційне правопорушення, яке підпадає під ч.1 ст.172-7 КУпАП і загрожує накладенням штрафу від десяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протокол направлено на розгляд до районного суду.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини