Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:05:31

У Чернігові ЗІЛи перетворюють на зенітки

29.10.2014   17:40

Чернігівські підприємці переробили вантажний автомобіль ЗІЛ-13 на зенітну установку для 41-го батальйону територіальної оборони. Про це повідомив начальник регіонального медіа-центру Міноборони у м. Чернігові Вадим Мисник.

"Працівники Чернігівського підприємства "ТАН" відремонтували та переобладнали під зенітну установку автомобіль ЗІЛ-13, що належить 41-му батальйону територіальної оборони. Усього за тиждень вони зробили з цієї вантажівки справжній броньовик, озброєний зенітною установкою та крупнокаліберним кулеметом ДШК", - розповів він.

За словами Мисника, кабіну, двері та паливний бак машини фахівці захистили листовим залізом. На лобове скло і двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова зробили подвійними і наповнили специфічним матеріалом - транспортною стрічкою та керамікою, що значно підвищило їх захист. Так само надійно облаштували місця кулеметника, навідника та стрільця зенітки.

Разом із заводчанами працював і командир екіпажу цієї машини, який з власного бойового досвіду знає її найуразливіші місця. Майстри реалізували практично всі прохання військових.

Під час спільної роботи оновлений автомобіль отримав власну назву - "Зутан", що поєднує в собі абревіатури "ЗУ" - зенітна установка і "ТАН" - Технології Академії наук, що, власне, є назвою підприємства.

В.Мисник додав, що ВАТ "ТАН" із березня активно допомагає армії: ремонтує військову техніку, відправляє бійцям засоби захисту, військове спорядження та амуніцію, на що витрачає десятки тисяч гривень.

Як повідомляло агентство, 41-й чернігівський батальйон територіальної оборони нещодавно повернувся із зони АТО, де знаходився 4 місяці. Більше двох із них підрозділ перебував у безпосередньому контакті з бойовиками в одній із найгарячіших точок АТО - поблизу населеного пункту Дебальцеве на Донеччині. Більшість техніки батальйону потребує капітального ремонту.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини